Анализи

Защо бизнесът се изнесе в облаците?

CIO Media

Вдигането на клауд сървър отнема секунди, а спестява инвестиции в нови технологии, оптимизира разходите за IT поддръжка и повишава сигурността

Облачните сървъри стават все по-популярни, пазарът им расте и има защо. На какво се държи този възход? Какво ще спечелите, ако решите да наемете облачен сървър? Накратко - ще имате гъвкаво и високоефективно решение. Ще можете да увеличавате и намалявате ресурсите, които ползвате. Ще получите защита от DDoS атаки, техническа поддръжка и ще сте свободни да се откажете без ангажименти по всяко време.

Не е необходимо да купувате скъпи машини, а след това непрекъснато да инвестирате в обновяването им (защото знаем как скоростно остаряват технологиите). Не ви трябва армия от ИТ специалисти за тяхната поддръжка. Срещу разумна месечна такса (само за това, което ползвате) получавате най-новите технологии и първокласно техническо обслужване.

Звучи прекалено хубаво, но е истина! Ако не вярвате, Cloudware.bg (което е бранд на българския телеком "Нетера") консултира безплатно по тези въпроси. Попитайте ги кое решение е точно по мярка за вашия бизнес. Ще останете приятно изненадани и ще ви дадат конкретни съвети.
Може да ви изглежда, че облачните услуги са предназначени за корпорации, които оперират с големи бази данни и имат много персонал, но това отдавна не е така. Облакът позволява на малкия и средния бизнес във всички сектори да пести пари и ресурси, да поддържа постоянна свързаност и наличност на сайтовете си онлайн, както и да запази данните си сигурни и достъпни.

Топ 3 предимства на облачните сървъри

1. Сигурност
Използването на облачен сървър може да предпази данните на фирмата ви както от DDoS атаки и други киберпрестъпления, така и от събития като физически повреди, човешки грешки, наводнения, пожари и др. Хардуерът, използван за облачните сървъри на Cloudware.bg, се намира в ултрамодерен и сигурен собствен център за данни на "Нетера", а опитните инженери на компанията инсталират взаимосвързани инструменти за защита и осигуряват 24/7 мониторинг и техническа поддръжка.

2. Гъвкаво ценообразуване и мащабиране
Ако наемете физически сървър, обикновено дължите твърда месечна такса, независимо дали оползотворявате всички сървърни ресурси. С облачните решения плащате само за това, което ползвате. Ако имате уебсайт например и се задава голямо пазаруване (промоции, черен петък и др.), нормално е да очаквате необичайно голям трафик. Тогава увеличавате ресурсите си само за този период. След като нивата на трафик се нормализират, можете пак да се върнете към базовата си конфигурация. Хем си гарантирате безупречно представяне на сайта по време на пиковете, хем спестявате пари (защото надграждате временно).

3. Възможност за резервиране на сървъра
При повечето видове хостинг фирмените ви данни или сайтът ви се намират на един сървър. Ако той се повреди, сайтът ви изчезва от интернет, докато проблемът не бъде разрешен, а данните ви стават недостъпни и дори има риск да не могат да бъдат възстановени. Когато сървърът ви е резервиран, имате бекъп (копие) на всичко, и сайтът, и работата ви бързо се връщат онлайн. По принцип всеки сървър може да се резервира, но при облачните имате едновременна версия, която доставчикът ви зарежда незабавно, за секунди.

Бонус предимство
На Cloudware.bg можете да си вдигнете облачен сървър рекордно бързо - буквално за секунди, точно с параметрите, които искате.


Защо бизнесът се изнесе в облаците?


Кога и защо имате нужда от наети сървъри?

Те най-добре могат да посрещнат нуждите на компании с големи сайтове и/или бази данни, като гарантират сигурност, наличност и производителност

В ИТ света облачният сървър често се посочва като идеалното решение за вашите бизнес данни. Както стана ясно, има основателна причина за това. В някои случаи обаче наетите сървъри са по-добър избор от облака. Те най-добре могат да посрещнат нуждите на компании, които имат големи сайтове и/или бази данни, високи изисквания за сигурност, наличност и производителност.

Какво представляват наетите сървъри?
Наетите сървъри са физически сървъри, резервирани и предназначени да обслужват единствено конкретния клиент. Cloudware.bg (бранд на "Нетера") предоставя такива високопроизводителни машини в собствен център за данни - SDC на "Нетера". В него можете да получите и други първокласни дейта център услуги като защита от DDoS атаки, управляеми услуги и колокация.
Наетите сървъри са подходящи за предприятия, организации в регулирани сектори и фирми с високи изисквания за наличност и капацитет на работното натоварване. Инженерите на дейта центъра на "Нетера" оказват пълно съдействие както за настройването на сървъра, така и за оптимизирането и текущата поддръжка, включително чрез редовни ъпдейти на защитата.

Кога и защо да използвате наети сървъри?

1. Критично важни за бизнеса ви приложения
Организациите могат да наемат сървър, когато искат да си осигурят по-голяма надеждност и производителност при работата с критично важни за бизнеса приложения (например вътрешни системи за служители, които са от решаващо значение за безпроблемните операции на компанията, или приложения, които клиентите използват интензивно и трябва гарантирано да са налични).

2. Големи уебсайтове и приложения
Собствениците на сайтове и приложения с голям трафик са сред най-честите клиенти на наети сървъри. Дори и при големи натоварвания наетите сървъри гарантират висока производителност, наличност и достатъчни ресурси за моментите на пиков трафик.

3. Големи бази данни
Процесите и приложенията, изградени чрез големи бази данни, обикновено изискват нает сървър. Такива са базите данни с голям входящ/изходящ трафик (I/O) или големи бази данни, включващи технологии като Oracle, Microsoft SQL и MySQL.

4. Бекъп сървъри
При извънредни събития като спиране на електричеството, технически повреди и други инциденти ще ви е необходим незабавен достъп до бекъп (архивно копие) на данните ви. Целта е да възобновите работа възможно най-бързо и с минимални последици за вашите служители и клиенти. Наетите сървъри за бекъп ви дават по-големи възможности да осигурите непрекъснатост на бизнеса си.

Cloudware.bg предлага на бизнеса най-съвременните решения за бекъп и защита на данните, приложенията и системите. Клиентите както на наети, така и на облачни сървъри получават достъп до архивиране, възстановяване при аварии, синхронизиране и споделяне на файлове.

Критични бизнес данни и цели уебсайтове могат да бъдат възстановени за броени минути дори и след сериозен инцидент. Сред функциите, с които се гарантира безопасността, са криптирани архиви и проактивна, AI базирана защита от ransomware.

Процесът на ИТ администриране е улеснен с централизирано управление, достъпно на местно ниво или с външно архивиране. Локалното архивиране и репликация и поетапното предоставяне на множество резервни копия помагат на потребителите да премахнат рисковете от загуба на данни чрез хибридно архивиране. Освен това AES-256 криптирането гарантира сигурен достъп, съхранение и предаване на данни.

Съдържание от Neterra Telecommunications

X