Cfo

Телерик Академия и TBI Bank ще подготвят специалисти за финтех сектора

CIO Media

Телерик Академия и TBI Bank ще си партнират, за да подпомогнат професионалната квалификация и кариерния старт на таланти във финтех сектора. Сътрудничеството предвижда образователната организация да осигури практическата подготовка  на младите специалисти, а след това те ще имат възможност да започнат работа във финансовата институция.

„Все повече компании от различни индустрии и сфери стават технологични. В резултат расте и нуждата от нови ИТ кадри на пазара на труда, които могат да захранят техния успех. Радваме се да видим в лицето на TBI Bank партньор, който инвестира в развитието на младши технологичен талант и предоставя възможност за професионална реализация в динамично развиващия се финтех сектор“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Като част от партньорството през следващите месеци профилите на специалистите, преминали шестмесечната програма за подготовка на технологичен талант Telerik Academy Alpha, ще бъдат сред първите, разгледани от банката с цел разширяване на ИТ инфраструктурата на организацията. Сътрудничеството ще скъси дистанцията между TBI Bank и квалифицирани кадри в областта на ИТ, както и ще осигури директен досег на курсистите до финтех сектора.

„Стратегическа цел на банката е да утвърдим позицията си на дигитална банка от следващо поколение. За тази цел са ни нужни добре подготвени ИТ специалисти, които имат както теоретичните познания, така и практическата готовност да работят по предизвикателни проекти във финтех и банковата сфера. Ценим сътрудничеството си с Телерик Академия, тъй като тя подготвя кадри с изявен фокус върху технологичните умения и личностни качества на възпитаниците си“, сподели Николай Спасов, главен оперативен директор в TBI Bank.

Освен това в рамките на сътрудничеството TBI Bank и Телерик Академия ще си партнират и в позиционирането на работодателския бранд на дигиталната банка чрез редица комуникационни дейности, споделени добри практики и препоръки в областта на маркетинга и човешките ресурси. Разширеното партньорството е естествен резултат предвид споделеното виждане на Банката и Телерик Академия за развитие на ИТ таланта в страната.


X