Cfo

IBM пуска блокчейн платформа за трансгранични разплащания в 72 държави

CIO Media

Във вторник, технологичният гигант International Business Machines Corporation (IBM) обяви, че стартира своята платформа IBM Blockchain World Wire едновременно на голям брой пазари.
IBM Blockchain World Wire е глобална мрежа за разплащания в реално време за регулирани финансови институции, създадена от американската компания за информационни технологии. Тя е създаден с цел оптимизиране и ускоряване на валутния обмен, трансграничните плащания и паричните преводи – обещание, което блокчейн технологията дава от много време насам.
От този момент IBM Blockchain World Wire официално стартира платежни услуги в 72 страни с 47 валути и 44 банкови крайни точки.

Блокчейнът на IBM е първият подобен инструмент за интегриране на платежни съобщения, клиринг и сетълмент, който едновременно с това позволява на участниците да избират от различни дигитални активи
"Създадохме нов тип платежна мрежа, предназначена за ускоряване на преводите и трансформиране на трансграничните плащания, за да се улесни движението на пари в страни, които имат най-голяма нужда от това. Създавайки мрежа, в която финансовите институции поддържат множество цифрови активи, очакваме да стимулираме иновациите и да подобрим финансовото приобщаване в световен мащаб", коментира Мари Виек, генерален мениджър на IBM Blockchain.
IBM Blockchain World Wire използва протокола Stellar (XLM) за улесняване на паричните преводи от точка до точка. Тъй като това е протокол, базиран на блокчейн, необходимостта от посредници е драстично намалена и транзакциите могат да бъдат уредени за секунди.
Луис Карлос Брандао Кавалчанти Джуниър, изпълнителен директор "Иновации и цифрови канали" в Banco Bradesco, коментира: "Bradesco непрекъснато възприема иновациите, които подобряват потребителския опит и ефективността. World Wire Network адресира и двата аспекта и следователно представлява ценна възможност за Bradesco и нейните клиенти в Бразилия".

X