Cfo

ОББ е "Банка на годината"

Иван Гайдаров

Обединена българска банка (ОББ), част от белгийската КВС Груп, е носителят на голямата награда "Банка на годината", присъдена от журито на Асоциация "Банка на годината" по време на официална церемония на 3 юли 2019 г. в София. Финансовата институция беше отличена и в категория "Динамика на развитие". Организаторът Асоциация "Банка на годината" раздаде своите годишни банкови награди за 27-ми път. Церемонията събра водещи банкери, финансисти, представители на бизнеса и медиите. Отличията бяха приети от Петър Андронов, кънтри мениджър на КВС Груп за България и главен изпълнителен директор на ОББ.

"Тази награда е признание за развитието на ОББ и пазарния ѝ успех в годината, в която успешно интегрирахме ОББ и СИБАНК в новата Обединена банка. Искам да благодаря за високия професионализъм на всички колеги в ОББ, с които постигнахме най-високи резултати сред банките на пазара именно в годината на динамични промени за нас. Радвам се, че нашата неуморна работа и неспирна воля за успех са възнаградени", сподели той.

През януари главният изпълнителен директор на ОББ Петър Андронов получи Приз "Буров" за банково управление от фондация "Атанас Буров", а само месец по-рано беше определен за "Банкер на годината". В началото на годината на церемония в Лондон ОББ беше обявена от международното списание Global Finance за "Най-добра банка за търговско финансиране" в България.

X