Награди

Церемония

CIO Media

Юрий Генов - началник Управление ИТ Операции, Банка ДСК ЕАД, Десислав Шекерлетов - ИТ мениджър, Енел Марица Изток 3 и Сребрина Аначкова, ИТ Директор и член на борда на директорите на компанията СПИДИ са отличените в поредното издане на конкурса "ИТ мениджър на годината".

На тържествена церемония, проведена на 2-и декември в Шератон те получиха символът на приза - почетна статуетка изобразяваща гръцкия бог Хермес – предвестник на новостите.

Конкурсът се организира за втора поредна година от сдружение "Клуб на ИТ мениджърите в България" и списание CIO. Неговата цел е да стимулира ефективното използване на информационните технологии в дейността на компаниите в различни сегменти на индустрията и да съдейства за издигане позицията и авторитета на ИТ мениджърите в българските организации.

Тази година надпреварата в него бе изключително оспорвана. До финалния етап достигнаха 7 ИТ мениджъри, като двама от тях бяха предложени за награди в две категории.

Финалистите

В категория "Мениджмънт":
  • Десислав Шекерлетов - ИТ мениджър, Енел Марица Изток 3
  • Ивайло Главчовски - Директор ИТ, Уникредит Булбанк
  • Юрий Генов - Началник Управление ИТ Операции, Банка ДСК ЕАД

В категория "Иновации":
  • Валери Пейков - ИТ мениджър, СИКА България
  • Десислав Шекерлетов - ИТ мениджър, Енел Марица Изток 3
  • Петко Йорданов - директор "Информационни технологии",Овергаз Холдинг АД

В категория "Ефективност":
  • Емил Джиновски - ИТ Мениджър Ромпетрол БГ
  • Сребрина Аначкова - ИТ Директор и член на борда на директорите на компанията СПИДИ
  • Юрий Генов - Началник Управление ИТ Операции, Банка ДСК ЕАД

В категория "Мениджмънт" бе отличен Юрий Генов - началник Управление ИТ Операции, Банка ДСК ЕАД


Сребрина Аначкова - ИТ Директор на компанията СПИДИ, спечели приза в категория "Ефективност"


Наградата в категория "Иновации"бе присъдена на Десислав Шекерлетов - ИТ мениджър, Енел Марица Изток 3
"В първото издане на конкурса акцентът беше върху интересни проекти, преодоляване на сложни имплементации и реализация на огромни инвестиции. Колкото и впечатляващи да са тези достижения по принцип, лесно се работи в обстановка на стабилен икономически растеж и постоянни инвестиции в ИТ. Далеч по-трудно е в условия на криза. Всяка криза, обаче има край. От избора на верните проекти и инвестиции в сегашните тежки условия зависи къде ще сме на пазара в следващите години. А това трудно може да стане без активното участие на ИТ ръководителя в определянето на приоритетите на институцията", коментира Мирослав Вичев, председател на Управителния Съвет на сдружението "Клуб на ИТ мениджърите в България".

X