Награди

Церемония

CIO Media

Най-успешните ИТ ръководители през 2014 г.: Георги Комсийски (Порше БГ), Ивайло Тошев (Юнимастърс Лоджистикс), Симеон Стойчев (Телерик), Кирил Кирилов (Алианц България Холдинг); Лъчезар Христов (София Ауто); Атанас Янев (НАП), Димитър Кехайов (БАКБ)
На 4 декември, за 7-и път, бяха връчени награди на отличените в конкурса "ИТ мениджър на годината", организиран от Клуба на ИТ мениджърите в България и ICT Media.
"Отново имаме удоволствието да представим личности и успешни проекти, които допринасят за по-добри резултати на организации от различни сектори. Постиженията на номинираните през тази година са поредното потвърждение за нарастващата роля на професионалистите, от които зависи ефективното използване на информацията в бизнеса", заяви Недялка Йоловска управител на ICT Media и член на УС на клуба на ИТ мениджърите в България, откривайки церемонията по награждаването.
И тази година конкурсът отличи постижения в 3 направления: "Мениджмънт", "Иновации" и "Ефективност", а най-успешните ИТ ръководители бяха избрани в съответствие с установения регламент. В периода май-октомври на сайтовете на списание CIO и клуба на ИТ мениджърите се събираха предложения за номинации в трите категории. За участие в конкурса бяха предложени 16 ИТ ръководители, а трима от тях бяха предложени в по 2 категории.

Церемония

© CIO Media, Cio.bg


"Мениджмънт": Атанас Янев, директор на дирекция "Информационни системи и моделиране на бизнес процесите" в НАП – носител на голямата награда в категория "Мениджмънт"

Церемония

© CIO Media, Cio.bg


"Ефективност": Георги Комсийски, ИТ мениджър на Порше БГ – победител в категория "Ефективност"

Церемония

© CIO Media, Cio.bg


"Иновации": Ивайло Тошев, ИТ директор на Юнимастърс Лоджистикс – носител на голямата награда в категория "Иновации"

Церемония

© CIO Media, Cio.bg


Специална награда: Лъчезар Христов - системен администратор в София Ауто бе отличен с наградата в подкрепа на иновациите и младите хора, учредена в памет на Явор Димитров
Изборът на преминаващите на финалния етап от конкурса бе направен от членовете на Клуба на ИТ мениджърите. За направените предложения гласуваха 34-ма членове на Клуба, като всеки имаше възможност да подкрепи най-много 3-ма кандидати във всяка категория. Получилите най-много гласове във всяка от категориите бяха номинирани като финалисти в конкурса.
Номинираните
В категория "Мениджмънт" най-висока оценка за своята работа през изминалата година получиха:
 • Атанас Янев, директор на дирекция "Информационни системи и моделиране на бизнес процесите" в Националната агенция за приходите (НАП).
 • Кирил Кирилов, главен директор "Информационни технологии", Алианц България Холдинг
 • Сергей Андреев, директор "Информационни технологии" в Овергаз.
В категория "Ефективност" бяха отличени:
 • Симеон Стойчев, главен директор "Информационни технологии" в Телерик АД и вицепрезидент по ИТ на Progress Software
 • Сергей Андреев, директор "Информационни технологии" в Овергаз
 • Георги Комсийски, ИТ мениджър на Порше БГ.
В категория "Иновации" на финалния етап от конкурса преминаха:
 • Димитър Кехайов, директор на дирекция "Информационни технологии" в БАКБ
 • Ивайло Тошев, ИТ директор на Юнимастърс Лоджистикс
 • Лъчезар Христов, системен администратор, София Ауто
На втория етап комисия от експерти определи победителите в трите категории. Комисията включваше представители на организаторите и ИТ професионалисти от компаниите Борика Банксервиз, Уникредит Булбанк и Мобилтел, които тази година са партньори в провеждането на конкурса, а именно:
- Юрий Генов (председател), член на клуба на ИТ мениджърите в България и носител на наградата "ИТ мениджър на годината" в категория "Мениджмънт" през 2009 г.
- Александър Станев, изпълнителен директор, Борика-Банксервиз АД
- Пепа Колева, Директор ИТ, Уникредит Булбанк и носител на наградата "ИТ мениджър на годината" в категорията Мениджмънт през 2012 г.
- Пламен Зюмбюлев, директор на дирекция "Експлоатация на телекомуникационната мрежа и информационните технологии", Мобилтел и носител на наградата "ИТ мениджър на годината" в категория "Мениджмънт" през 2013 г.
- Надя Кръстева, главен редактор на списание CIO.
Всеки от участниците в комисията имаше ангажимента да се запознае с достиженията на финалистите и възможността да подкрепи по една кандидатура във всяка от категориите на конкурса. След гласуване бяха определени носителите на голямата награда във всяка от категориите:
 • Атанас Янев, директор на дирекция "Информационни системи и моделиране на бизнес процесите" в НАП - в категория "Мениджмънт";
 • Георги Комсийски, ИТ мениджър на Порше БГ – в категория "Ефективност";
 • Ивайло Тошев, ИТ директор на Юнимастърс Лоджистикс – в категория "Иновации".


Церемония

© CIO Media, Cio.bg


Наградите в трите категории на конкурса бяха връчени от Гроздан Караджов, председател на Парламентарна комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения на 43 НС, Валери Борисов, заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Филип Кирев, началник на кабинета на министъра на икономиката
И още отличия
В рамките на церемонията "ИТ мениджър на годината 2014", за пети пореден път бе връчена специалната награда в подкрепа на иновациите и младите хора, учредена в памет на Явор Димитров, един от основателите на клуба на ИТ мениджърите. Неговата майка г-жа Донка Тасева връчи парична награда и плакет на Лъчезар Христов, системен администратор, София Ауто.
По време на официална церемония, организирана със съдействието на Борика Банксервиз, Уникредит Булбанк и Мобилтел всички финалисти в конкурса получиха грамоти, а на носителите на наградата "ИТ мениджър на годината" бе връчен символът на приза - авторска статуетка на известния български монументалист Янко Бонев. Изследователската компания Gartner награди номинираните с ценни книги по ИТ мениджмънт. Финалистите получиха награди от партньорите в организацията на церемонията Чивас и Дикота.
"Целта, която си поставят организаторите на конкурса - клубът на ИТ мениджърите в България и ICT Media, е да издигнат ролята и авторитета нa ИТ мениджърите в ръководствата на фирмите и институциите в България и да допринесат със своите действия за ефективното използване на технологиите в полза на бизнеса. Днес наградихме достойни наши колеги и направихме поредната сериозна крачка в изпълнение на тези цели", коментира Емил Джиновски, регионален CIO на Gfk и член на УС на клуба на ИТ мениджърите в България, след връчването на наградите.

X