Награди

Церемония

CIO Media

Най-успешните ИТ мениджъри през 2015 година: Александър Иванов (Петрол АД), Марин Роглев (AVON), Александър Иванов (Данон Сердика), Добрин Маринов (Орбико България), Иван Такев (Гопет Транс), Анна Анчова (Скания България), Димитър Цолов (ЕОС Матрикс), Пламен Кънчев (АстраЗенека България), Йордан Илиев (СБАЛ по Онкология)
На 9 декември, станаха известни отличените в конкурса "ИТ мениджър на годината", организиран за осма поредна година от Клуба на ИТ мениджърите в България и ICT Media в лицето на сп. CIO. И тази година инициативата, която има за цел да утвърждава авторитета на ИТ ръководителите и да стимулира ефективното използване на информационните технологии в дейността на компаниите бе подкрепена от Борика Банксервиз, Уникредит Булбанк и Мобилтел.
"С всяка изминала година съмишлениците на идеята за издигане на ролята и авторитета на ИТ ръководителите българските организации стават все повече, което ни кара да изпитваме гордост и удовлетвореност от усилията, които полагаме в тази посока. Днес не можем да си представим света на бизнеса, а и не само на бизнеса, без съвременни технологии, които да му гарантират ефективност и конкурентоспособност. По тази причина и ролята на ИТ мениджърите става все по-значима. Вече сме свидетели как и и в България ИТ професионалистите заемат ръководни позиции – изпълнителни директори, членове на съветите на директорите в своите компании. А това ясно показва, че се движим в крак със световните тенденции", отбеляза Нели Йоловска, управител на ICT Media, откривайки церемонията по награждаването.
По традиция конкурсът отличи постижения в 3 направления: "Мениджмънт", "Иновации" и "Ефективност", като най-успешните ИТ ръководители бяха избрани на 2 етапа. В първия етап 42 членове на Клуба на ИТ мениджърите гласуваха за предложените кандидати. Събралите най-много гласове във всяка от категориите, бяха номинирани за участие във финалния етап на конкурса.
Номинираните
В категория "Мениджмънт" най-висока оценка за своята работа през изминалата година получиха:
 • Александър Иванов, мениджър "Информационни системи", Данон Сердика АД
 • Димитър Цолов, ИТ директор, ЕОС Матрикс ЕООД
 • Добрин Маринов, ИТ Мениджър, Орбико България ЕООД
В категория "Ефективност" бяха отличени:
 • Александър Иванов, директор "Информационни технологии", Петрол АД
 • Йордан Илиев, ИТ ръководител в "СБАЛ по Онкология" ЕАД
 • Марин Роглев, мениджър "Сървърна администрация" за EMEA, AVON
В категория "Иновации" на финалния етап от конкурса преминаха:
 • Анна Анчова, ИТ мениджър, Scania Black SeaUnit
 • Йордан Илиев, ИТ ръководител в "СБАЛ по Онкология" ЕАД
 • Пламен Кънчев, мениджър "Информационни системи и информационни технологии, в АстраЗенека България ЕООД

Церемония

© CIO Media, Cio.bg


Ева Паунова, депутат в Европейския парламент връчи специалната награда в подкрепа на иновациите и младите хора на Иван Такев, ИТ мениджър на Гопет Транс
Победителите
На втория етап на конкурса бе формирана комисия, която да определи победителите в трите категории. В нея бяха поканени представители на Клуба на ИТ мениджърите и ICT Media като организатори, както и изявени професионалисти в сферата на ИТ представители на компаниите партньори в провеждането на конкурса Борика-Банксервиз и Уникредит Булбанк и Мобилтел. Така бе формирана комисия в състав:
 • Георги Комсийски (председател), в качеството си на член на УС и носител на наградата "ИТ мениджър на годината" в категория "Ефективност" през 2014 г.
 • Александър Станев, изпълнителен директор, Борика-Банксервиз АД
 • Николай Гюзелев, старши мениджър на отдел "ИТ стратегия и архитектура" в управление "Информационни технологии" на Уникредит Булбанк.
 • Мариана Ламбрева, старши администратор на системи за управление на бази данни, Мобилтел
 • Надя Кръстева, главен редактор на списание CIO
Всеки от участниците в комисията имаше ангажимента да се запознае с достиженията на финалистите и възможността да подкрепи по една кандидатура във всяка от категориите на конкурса.
След гласуване бяха определени носителите на голямата награда във всяка от категориите:
 • Добрин Маринов, ИТ Мениджър, Орбико България ЕООД - в категория "Мениджмънт"
 • Александър Иванов, директор "Информационни технологии", Петрол АД - в категория "Ефективност"
 • Йордан Илиев, ИТ ръководител в "СБАЛ по Онкология" ЕАД в категория "Иновации".
true
Добрин Маринов, ИТ Мениджър, Орбико България ЕООД – носител на голямата награда в категория "Мениджмънт"
true
Александър Иванов, директор "Информационни технологии", Петрол АД - носител на голямата награда в категория "Ефективност"
true
Йордан Илиев, ИТ ръководител в "СБАЛ по Онкология" ЕАД - носител на голямата награда в категория "Иновации".

Церемония

© CIO Media, Cio.bg

truetrue
И още награди
В рамките на церемонията "ИТ мениджър на годината", за шести пореден път бе връчена специалната награда в подкрепа на иновациите и младите хора, учредена в памет на Явор Димитров, един от основателите на клуба на ИТ мениджърите. През 2015 това отличие спечели Иван Такев, ИТ мениджър на Гопет Транс.
По време на официална церемония, организирана със съдействието на Борика Банксервиз, Уникредит Булбанк и Мобилтел всички финалисти в конкурса получиха грамоти, а на носителите на наградата "ИТ мениджър на годината" бе връчен символът на приза - авторска статуетка на известния български монументалист Янко Бонев. Награди за финалистите предоставиха също компаниите Gartner, PriceWaterhouseCoopers, Дикота и Чивас
"В България има много достойни ИТ специалисти, които със своята ежедневна дейност допринасят за развитието и пазарното утвърждаване на своите компании. Целта, която си поставят организатори на конкурса - клубът на ИТ мениджърите в България и ICT Media, е да издигнат ролята и авторитета им в ръководствата на фирмите и институциите в България и да допринесат със своите действия за ефективното използване на технологиите в полза на бизнеса. Днес наградихме достойни наши колеги и направихме поредната сериозна крачка в изпълнение на тези цели", коментира Георги Комсийски, ИТ мениджър в Порше БГ и член на УС на Клуба на ИТ мениджърите, след връчването на наградите.

X