Дигитализация

Тест: Имате ли потенциал за постижения в ИТ професията

CIO Media

Няма как да не сте се питали, дали притежавате най-важните качества на истинския ИТ професионалист? Вие имате потенциал за постижения в ИТ професията ако:

1. Вашите по-възрастни близки (дядо, баба и др.) знаят значението на думата „леймър” и широко я употребяват – например, когато видят по телевизията политици, на които не симпатизират.  
 

2. В коментарите за икономическата ситуация напоследък, най-много ви възмущава това, че е опорочено значението на хубавата дума „дефолт”.
 

3. Вие редовно лягате да спите в 9 часа (разбира се сутринта).

4. В отговор на въпроса на вашата приятелка „Къде ще ходим днес?” вие назовавате адрес на Интернет сайт, който ви интересува. Тя не е изненадана ни най-малко, тъй като точно това е очаквала.  
 

5. Всяка парична сума за вас представлява само абстрактна поредица от цифри, дотогава докато не изчислите, колко памет може да си купите с нея.

6. Спадането на курса на лева спрямо долара и еврото ви вълнува много по-малко от спадането на броя на посетителите на вашата Интернет страница.

7. Според вас, традиционната хартиена поща е просто е-майл, разпечатан на принтера.
 

8. Ако във филма по телевизията показват компютър, вие се опитвате да определите, под каква операционна система работи и това ви интересува много повече от самия филм.

9. Вие можете да изразите, всякаква сложна мисъл само с помощта на няколко думи от типа на "sux", "rulez", „bug” и „feature”.

10. Според вас мерните единици за скорост са мегахерц и cps, а за тегло – мегабайт.

11. В момента сте разочарован, от това, че не отговаряте на всичките 10 условия дотук.


1 априлДенят на шегата 1-ви април се отбелязва в много страни по света вече около 500 години. Според някои източници празникът датира от 1509 г. Други историци са на мнение, че началото на тази традиция е поставено през 1565 г., когато френският крал Шарл IX провел календарна реформа, според която новата година трябвало да почва на 1 януари, а не от 1 април, както било по-рано. Така французите започнали да се поздравяват за новата година на 1 януари 1565 г., но по навик, отбелязвали и 1 април, като вместо подаръци си разменяли шеги.  
С времето, традицията да се празнува деня на смеха, се разпространила в континентална Европа, а после и във Великобритания. На Острова, френският празник „априлска риба” (любимата шега на французите в този ден е да закачат на гърба на приятелите си малка рибка) получил името „Ден на априлските глупаци” (april fool’s day).
Днес много напълно сериозни граждани, организации и медии по света, отбелязват деня на шегата. Присъединяваме се към тях.


X