Дигитализация

“Монети” Amazon – ново платежно средство за собствениците на Kindle Fire

CIO Media

Amazon CoinsКомпанията Amazon съобщи, че въвежда в употреба Amazon Coins – електронни пари, които може да се ползват за покупка на приложения и игри за таблетите Kindle Fire в онлайн магазина Amazon Appstore. По повод старта на новата “валута” всички съществуващи и нови собственици на Kindle Fire в САЩ получават безплатно по 500 Coins (еквивалент на $5) към своите сметки на Amazon.com.

Новото платежно средство има за цел да направи по-лесна покупката на приложения и разширяващи модули, а също така да даде възможност на клиентите да спестят до 10% от разходите си благодарение на предвидените отстъпки при покупка на “монети” Amazon Coins в големи количества.

Разработчиците на софтуер за Amazon Appstore ще получават стандартните 70% от приходите, когато покупката се осъществява с Amazon Coins.
Amazon Coins е поредното допълнение на компанията към услугите Amazon Web Services, In-App Purchasing, GameCircle и Game Connect, с които Amazon създава пълна екосистема за реализация и маркетинг на приложения и игри.

“Ще продължаваме да увеличаваме броя на начините да получаваме и да харчим Coins”, заяви Майк Джордж, вицепрезидент на Amazon, отговарящ за приложенията и игрите.


X