Дигитализация

Volvo създава виртуална изложбена зала с Microsoft HoloLens

CIO Media

С помощта на носимия холографичен компютър за допълнена реалност Microsoft HoloLens потенциалните купувачи на автомобили ще могат да разглеждат моделите Volvo най-подробно – както от вътре, така и от вън, съобщава официалния блог на Microsoft.


HoloLens извежда изображения на виртуални обекти в реална обстановка в полезрението на потребителя и му дава възможност да взаимодейства с тях. Така посетителят в изложбената зала на Volvo може да разглежда не само външния вид на виртуалния автомобил, но и види отблизо двигателя, шасито и самото задвижване.
Според изданието GeekWire, Volvo и Microsoft работят по този проект вече 9 месеца.

Освен виртуалната изложбена зала на Volvo, Microsoft развива и редица други проекти свързани с приложението на HoloLens – например решение базирано на тази технология ще позволи на астронавтите в международната космическа станция и  на специалистите от NASA, които се намират на Земята да използват HoloLens за комуникация и взаимодействие.

Представителите на Microsoft напомнят в своя блог поканата си към независими разработчици да кандидатстват за да получат пакета за разработка Microsoft HoloLens Development Edition, който струва $3000.   

Вижте и следното видео ...


X