Дигитализация

Забележителностите в Шотландия ще се разгледат във виртуална реалност

CIO Media

Бъдещите посетители ще могат да разгледат замъка Единбург, Националния музей на Шотландия, мостът Форт, замъкът Елън Донан, катедралата на Глазгоу, акведукта Гленфинан и други, благодарение на последната технологична иновация от VisitScotland.

 

 

От компанията обединяват сили с екип от Edinburgh Napier University и водещата дигитална агенция Whitespace за създаването на приложение, с което туристическата агенция се надява за първи път да бъдат привлечени хора на почивка в Шотландия.

Приложението ScotlandVR, създадено като първо навлизане на VisitScotland в света на виртуалната реалност, позволява на потребителя за посети 3D модели на емблематични места и да разгледа на 360° всяко едно от тях.

Приложението включва видео кадри, снимки и анимация, и може да бъде свалено безплатно от Google Play и Apple Store. Към първоначалните 26 забележителности се планира да бъдат добавени още в следващите месеци.

Идеята за приложението идва след ново изследване, според което близо две-трети от търсенията на дестинации за посещаване се правят през мобилни приложение.

„Виртуалната реалност променя начина, по който хората избират местата, които може да посетят, като им позволява да „опитат преди да купят“ и научават повече за страната по уникален и интерактивен начин“, каза Малкълм Ругхед, СЕО на VisitScotland.  


X