Дигитализация

Обучение във виртуална реалност за работа в опасна среда

CIO Media

Ново обучение във виртуална реалност може да помогне за предотвратяване на инциденти в индустрии, в които има опасни за безопасността ситуации, като здравеопазване, авиация, армия и ядрена енергетика, съобщава Рhys. Д-р Сам Вайн от университета в град Ексетър, местната компания Cineon Productions и експерти от ядрената индустрия са се обединили за създаването на Cineon Training - нова организация за обучение и технологии. Тя разработва обучение на 360º чрез очила за виртуална реалност, за предотвратяване на инциденти и подобряване работата на служителите.

Използва се и технология за следене движението на окото и психологически мониторинг, за да се разбере как хората се учат и защо допускат грешки, особено намирайки се под натиск или стрес.Екипът ще проведе през април еднодневно обучение за инструктори и експерти по сигурност в ядрената индустрия.

„Технологията и методите, които използваме, ни позволяват да симулираме стрес, високо рискова среда, използвайки поставящи се на главата мобилни симулатори“, казва д-р Вайн.

Екипът има възможността да създава компютърно генерирано или заснето на 360º копие на опасна среда с цел обучение, което обучаващите се възприемат чрез своите устройства.

„Комбинирано с нашите познания за психологията на учене и поведение под натиск, смятаме че това ще е изключително ефективен метод за обучение и подобряване на уменията“, допълва той. 


X