Дигитализация

За какво питаме Google най-често?

CIO Media

"Как се започва бизнес?", "Как се изкарват пари?" - ако тези въпроси ви вълнуват, то със сигурност поне веднъж сте търсили отговорите им в интернет, нали?

И не сте единствени. От Google ни предоставят подробна инфографика по държави за най-търсените съвети от типа "Как да поправя".

Инженерите на търсачката са анализирали топ 100 на всички въпроси тип "Как да...".

"Как да поправя врата", "Как да поправя прозорец" или "Как да поправя стена" - това пък са въпросите, които най-често задават в Google българите. Но и не само. В световен мащаб доста хора също ги вълнува това и са питали затова "чичко Google".

Често задавани въпроси са и "Как се изкарват пари", "Как се пише мотивационно писмо", "Как се започва бизнес", "как се пише CV" и др.
Един от най-популярните практични въпроси е как се връзва вратовръзка. Очаквано, въпросите от типа как се отслабва и постига хубаво тяло също са популярни. Но потребителите често търсят и други съвети за по-здравословен живот като как да заспиват по-бързо, как да намалят кръвното налягане, как да спрат да хъркат и др. А Google открива и времева зависимост за някои търсения.

X