Дигитализация

Платформата æternity стартира програма за подкрепа на глобалната блокчейн екоситема

CIO Media

В сряда, Æternity, 3.0 блокчейн платформа, предназначена да осигури максимална ефективност, прозрачно управление и глобална мащабируемост на тази технология, обяви старта на серия от програми за инкубатори и акселератори, които подкрепят развитието на глобалната блокчейн екосистема. Те са обединени под името Starfleet и целят изграждането на мрежа от иноватори, инвеститори и представители на индустрията, които са готови да работят за изграждането на глобална екосистема, базирана на блокчейн.

Стартираща от София, Starfleet е глобална инициатива, която разчита на споделени офис пространства във Вадуц, Берлин и Загреб, и подкрепя проекти в сферата от началния им етап, като предоставя до $ 250,000 финансиране и достъп до споделени работни пространства. Началото на кампанията ще бъде дадено на 11 юни 2018 г. с четири седмици интензивно обучение. В края на всяка програма участниците ще имат възможност да представи своите проекти пред публика от инвеститори, анализатори и експерти в блокчейн технологията.

"Днешният старт е кулминацията на месеци задълбочени изследвания и подготовка и подчертава нашия ангажимент да дадем възможност на иновациите да укрепят вече процъфтяващата блокчейн екосистема в света. Убедени сме, че тези програми за инкубатори ще ускорят приемането на технологията в световен мащаб и ще подкрепят проекти, които споделят нашата визия за бъдеще, изградено върху мощни и лесни за децентрализация приложения”, коментира създателят на платформата Янислав Малахов.

Starfleet ще подкрепя образованието в сферата и разработването на проекти чрез постоянно партньорство със Софтуерния университет в София, както и създаване на възможности за работа в региона и на международната сцена. Партньорството на компанията със SoftUni е уникално по рода си сътрудничество между индустрията и академичната общност, насочено към развитието на следващо поколение предприемачи и иноватори в сферата на блокчейн технологията.

"Очакваме тази програма да допринесе много за стартъп екосистемата в блокчейн сегмента. Със значителната концентрация на технически таланти и предприемачи, инкубаторите, фокусирани върху блокчейн, са точно това, от което се нуждае сегашната екосистема", смята Христо Тенчев, основател на SoftUni,

Отделна компания - æternity Ventures - ще управлява и контролира програмите от София и ще отговаря за стратегическите бизнес партньорства и инвестиции.

 


X