Дигитализация

13 инструмента за по-добра защита при Android (част 1)

CIO Media

 

Антивирусните програми отдавна вече са задължителни не само за компютрите, но и за всички останали устройства, които ежедневно използваме на работа или у дома и които се нуждаят от също толкова добра защита. Оценяването на германската лаборатория AV-TEST от септември 2018 показва кои са 13-те най-добри антивирусни инструмента за Android. Всички освен два от тях получават пълната оценка от 6.0 за защита и функционалност. Две от приложенията – Alibaba Mobile Security и F-Secure Safe – постигат 6.0 за защита и 5.5 за функционалност; докато третото, Avira Antivirus Security, е оценено с 5.5. за защита и с 6.0 за функционалност. Приложенията по-долу са представени по азбучен ред.

Успеваемостта при откриването на малуер е висока, като резултатите на всички приложения са в границите между минимум 64,5% до 100%, със средно 97,8%.

1. Alibaba Mobile Security 5.8

Както всички топ инструменти срещу малуер, Alibaba Mobile Security може да идентифицира както нов малуер, така и всички досега познати зловредни софтуери. Приложението е интуитивно и при тестове не е показало фалшиви предупреждения по време на инсталация и използване на легитимен софтуер от магазин за приложения на трети страни. Същевременно е дало само едно фалшиво предупреждение по време на инсталация и използване на легитимни приложения от Google Play.

В допълнение Alibaba Mobile Security разполага с добър набор от функции, включително против кражда, блокиране на обаждания, филтър на съобщенията, безопасно сърфиране и заключване на приложения. Въпреки това при него липсва възможност за родителски контрол, създаване на бекъп на личните данни и криптиране. Забележка: Приложението е оценено с 5,5 за функционалност и получава малко под пълните 6.0 точки за защита.

2. Avast Mobile Security 6.11

Avast Mobile Security 6.11 успява да открие зловреден софтуер при Android в реално време в 99,9% от случаите. Приложението не влияе негативно върху живота на батерията и не забавя работата на устройството. Освен това при него не е регистрирано нито едно фалшиво предупреждение по време на инсталация и използване на легитимни приложения от Google Play и трети страни.

Функцията Mobile Security за безопасно сърфиране помага срещу фишинг атаки и зловредни уебсайтове. Приложението също така разполага с опция срещу кражби и възможност за блокиране на обажданията. Сред допълнителните функции, които не са били оценени от AV-TEST, са заключване на приложение, Wi-Fi сигурност и съветник по неприкосновеността.


13 инструмента за по-добра защита при Android (част 1)

© CIO Media, Cio.bg

3. AVG AntiVirus Free 6.10

AVG AntiVirus Free разполага с перфектен резултат от 100% откриване на малуер в реално време и 99,8% при идентифициране на нов зловреден софтуер. Приложението не дава никакви фалшиви предупреждения. То разполага със следните функции – опция против кражба, блокиране на обаждания, безопасно сърфиране, създаване на бекъп на личните данни, заключване на приложение, Wi-Fi сигурност и съветник по неприкосновеността на информацията. Въпреки това при него липсва възможност за филтриране на съобщенията, родителски контрол и криптиране.

4. Avira Antivirus Security 5.3

Avira Antivirus Security постига 99,4% успеваемост при откриването на зловреден софтуер в Android в реално време. Приложението не влияе на живота на батерията или на работата на устройството и не дава фалшиви предупреждения. Специалните функции включва защита на личните данни, заключване на приложение, съветник по неприкосновеността на данните и безопасно търсене. То обаче не поддържа криптиране и родителски контрол. Забележка: Приложението получава 5,5 оценка за защита и 6.0 за функционалност.


Очаквайте продължение!


X