Дигитализация

Австралия започва дигитална трансформация

CIO Media

Федералното правителство на Австралия разкри първата си стратегия за дигитална трансформация, с която планира да качи всичките си услуги онлайн през следващите седем години. Правителството планира да дигитализира съвместната работа на потребителите с неговите отдели и агенции до 2025 г. в опит да съкрати бюрокрацията и бумащината.

Програмата бе обявена от министъра на обществените услуги и дигиталната трансформация Майкъл Кинън. Тя цели да опрости „сложната мрежа от правила, норми и отчети“ в различните сфери на управление.В началото на трансформацията

Сред предвижданите промени са възможността да се регистрират раждания, бракове и смърт на територията на страната на едно място вместо на различни места за различните случаи. Правителството също предвижда да разшири пилотната си система за дигитална идентификация, myGovID, като я превърне в точката на логин за всички услуги.

В края на октомври федералното правителство обяви старта на проекта myGovID, който представлява цифров еквивалент на вече съществуващата проверка на идентификацията въз основа на 100 точки. Така при използването на услуги на правителството ще се намали необходимостта гражданите да посещават офис или гише, за да доказват кои са. Очаква се през 2019 г. да е достъпно за всички австралийци.

За да прочетете цялата статия е нужен абонамент.


X