Дигитализация

.digicompLead – скъсява дистанцията между световните лидери на софтуер и компаниите в България

Мария Динкова

Управителят на Balkan Services Владимир Рашев разказва за целите на предстоящото второ издание на конференцията за бизнес софтуер

"Фокусът на конференция .digicompLead тази година ще бъде не толкова върху самите технологии, а по-скоро върху ползите от бизнес софтуера за организациите. Ясно е, че ние представяме утвърдени решения на едни от водещите международни софтуерни компании, може би най-добрите решения за управление на бизнеса в света. Но в крайна сметка за фирмите е важно, когато внедрят една такава технология – независимо дали е от водещ производител или не, български или международен – те какво ще спечелят и как ще се промени бизнесът им; ще бъдат ли по-успешни и как точно ще се случи това", отбелязва Владимир Рашев, управител на Balkan Services.

Именно затова второто издание на събитието ще протече под надслов "Измерими ползи от дигиталната трансформация" и има за цел да помогне на участниците да определят как точно дадена система ще подобри работата им. На 17 октомври в Бизнес център Capital Fort компаниите ще могат да намерят отговори на въпросите: как технологиите помагат за решаването на реални бизнес казуси; кои от последните тенденции могат да приложат в своята компания; през какви основни етапи минават компаниите при внедряването на системи за управление на бизнеса, за да подобрят стратегически показатели като бързина на обслужване, качество на услуги, време за взимане на решения, оптимизиране на разходи и др.

"Те ще получат практически опит, споделен не само от нас, но и от други компании с подобни нужди. Когато говориш с организация, която е минала по този път, може да се научи много за проблемите, с които се е сблъсквала; за решенията, които е взела, и за резултатите, които е постигнала. Това е изключително ценно, защото ще спести на фирмите много усилия, време и пари", категоричен е Рашев. Също така участниците ще имат възможност да осъществят професионални контакти и с производителите на съответните решения, сред които са Oracle NetSuite, Qlik, LucaNet AG, SoftOne Technologies и Microsoft.

Специален гост на събитието тази година ще бъде Владо Николов – един от най-добрите волейболисти в света. "Той ще открие конференцията и ще разкаже за това какво прави един отбор изключително добър – за ролята на звездите в отбора, важността на синхрона между играчите, какви данни се събират и анализират за постоянно подобряване на представянето", отбелязва Рашев.

Другият основен акцент по време на .digicompLead 2019 ще бъдат демонстрациите на утвърдени софтуерни решения. На база на обратната връзка от компаниите миналата година организаторите променят формата на събитието, за да споделят повече реални казуси от практиката. Предвидено е представяне на системите в реално време, за да могат участниците да видят технологиите в действие по нагледен начин.


Владимир Рашев, управител на Balkan Services

Владимир Рашев, управител на Balkan Services"В следобедния панел ще бъдат проведени разговори с компании които са изминали вече част от пътя към дигитална трансформация. Това е малко по-различен формат. Идеята ни е да предоставим възможност на гостите на конференцията да се доближат максимално близо до целия процес на внедряване на едно такова решение. Да разберат какви промени се очаква да направят като управители или собственици на фирмата, кои са предизвикателствата и подводните камъни в този процес", споделя Рашев.

Той допълва, че би искал конференцията да се утвърди като събитие за бизнес софтуер, подпомагащо компаниите, на които им предстои внедряване на бизнес система или искат да издигнат бизнеса си на следващо ниво с по-висок клас решение, да преминат по-лесно през процеса на промяна. Също така той вижда в бъдеще .digicompLead да излезе извън пределите на България и да привлича компании както от региона, така и от целия континент.

Голямата изненада на тазгодишното издание е наградата, която ще бъде връчена в края на конференцията. "Искаме да стимулираме по-активния начин на живот у хората, които работят предимно на бюро и дълго се застояват пред компютъра. Наградата ще бъде предоставена от Balkan Services и сме убедени, че ще бъде оценена, от когото и да бъде спечелена", изтъква управителят на компанията.

Повече информация за програма, лектори и възможности за участие в събитието можете да намерите в сайта на .digicompLead.

X