Дигитализация

Остават броени дни до стартирането на IBS IT Compass

Мария Динкова

Придобиването на RedHat от IBM за 34 млрд. долара е една от най-големите новини в технологичния свят за 2019. Именно и затова от IBS България ще се фокусират върху темата по време на седмото издание на форума IT Compass. Припомняме, че събитието ще се проведе на 26 ноември в столичния хотел Хилтън, а организаторите обещават тази година то да бъде с доста по-големи мащаби.

"IT Compass 2019 ще е посветен изцяло на синергията между IBM и Red Hat. Лектори ще бъдат представители на двете компании и водещи експерти от IBS. Придобиването на Red Hat от IBM има много широк отзвук в цялата индустрия и ние ще се опитаме да дадем отговор на основните въпроси, които възникват с оглед бъдещето", коментира Горан Ангелов, изпълнителен директор на IBS България. Той допълва, че в светлината на цялостната трансформация към облачни решения, обединените усилия на двете компании ги поставят като водещи доставчици и визионери за бъдещето развитие в сферата на ИТ.

Специалисти от IBM и RedHat ще представят вижданията си за цялостната модернизация на ИТ архитектурите и приложенията. Те също така ще разкажат повече за една от най-популярните платформи за управление на контейнерни среди. Едва миналия месец от Red Hat представиха обновената версия на Openshift 4.2., която вече поддържа и хибридни облачни архитектури. IBM, от своя страна, изцяло прегръща платформата, а наскоро обяви също така, че ще я използва като основна среда за контейнери за всичките си хибридни облачни предложения.

Програмата на конференцията предвижда още да се разгледат реални казуси, примери и решения, свързани с хибридните облачни инфраструктури, сървърите и системите за съхранение на данни. Сред другите интересни теми, които ще бъдат дискутирани, са разработката на умни приложенията с помощта на изкуствен интелект, модерните технологии за бърза интеграция и значението на инфрастрктурата за бизнес резултатите. "Ще покажем и разработки на нашата AI лаборатория с прилагането на Power AI в областта на анализа и разпознаването на изображения", допълва Ангелов.

Самото събитие ще представлява интерес за всички, които по един или друг начин се занимават с информационни технологии. Безспорно трансформацията към хибриден облак, интелигентните приложения и ефективното управление са теми, които засягат всяка една компания, независимо от нейната сфера. Участието в конференцията е безплатно, но заради ограничените места е необходима регистрация, която можете да направите на сайта на събитието.

IT Compass се организира от IBS България в партньорство с IBM и RedHat. Повече информация за лекторите и програмата можете да откриете тук.

X