Дигитализация

Решенията Soft1 увеличават човешката ефективност чрез богат набор от иновативни технологии

CIO Media

От три години оперирате в България. Как се развива компанията на нашия пазар?
Три години след създаването на нашия офис в София ние сме в процес на допълнително разширяване на присъствието си на пазара. Като организация, ориентирана към партньори, един от първите ни приоритети е да развиваме и разширяваме партньорската си мрежа на национално ниво.

Предложението към нашите партньори е идеално за местните ИТ компании и софтуерни интегратори, които търсят солидно портфолио от интелигентни бизнес софтуерни решения, за да растат бързо, дори в периоди с неблагоприятни пазарни условия като този в момента. Досега мрежата ни от партньори е с повече от 10 фирми, които поддържат бизнеса в София и други големи региони.

Като водещ доставчик на облачни ERP/SaaS решения на пазара в Централна и Източна Европа ние оценяваме България като изключително важен и интересен пазар, особено за вида на технологията, предоставена от SoftOne. Въпреки предизвикателната бизнес среда, породена от пандемията, нарастващото търсене на нашите водещи решения за ERP в облак и Enterprise Mobility доведе до разширяване на клиентското ни портфолио до над 100 компании.

Какъв тип компании са най-често клиентите ви? За кого са по-подходящи решенията ви - за малките и средните компании или за големите?
Решенията са насочени основно към сегмента на малък и среден бизнес, но продуктовото портфолио на SoftOne е подходящо за всяка компания, която се стреми да оптимизира разходите, да автоматизира и рационализира основните бизнес процеси и да подобри цялостната си оперативна ефективност.

Нашите клиенти идват от всички сектори. Например наскоро завършихме внедряването на проект в компания за производство на текстилни изделия, голям проект, който използва пълния обем функционалности на Soft1 Cloud ERP.

Решенията на SoftOne са изключително гъвкави и предлагат безкрайни възможности за персонализиране, като в същото време осигуряват богата функционалност за малкия и средния бизнес. Именно заради тази гъвкавост в нашето портфолио от клиенти имаме внедрени решения в разновидни бизнеси - от сектора на услугите, през търговия и дистрибуция до производство.

Особено в България забелязваме безпрецедентно търсене на услуги и решения за корпоративна мобилност. Изглежда, че българският бизнес наистина разбира стойността на разширяването на работата извън границите на офиса, като дава възможност на служителите си да работи от разстояние.

Не са ли все още консервативни българските компании, когато става дума за облачни технологии?
Новите предизвикателства, породени от пандемията, разкриха в голяма степен необходимостта от дигитална трансформация за всички бизнеси, от малките фирми до големите предприятията. Интелигентните бизнес софтуерни решения (като Soft1 Cloud ERP), базирани в облак, променят коренно начина на работа на бизнеса и предоставят предимство на своите клиенти.

Видно е, че има голямо търсене на облачни ни продукти и услуги в Югоизточна Европа. Особено българските предприемачи са много отворени за технологии. От нашите сравнителни данни Cloud е високо оценен в широк мащаб и неговите предимства са лесно разбираеми и предвидими. Именно затова вярваме, че нашите облачни решения ще продължат да бележат все по-голям успех на местния пазар.

Какви са предимствата на облачните ERP и CRM решения?
Казано направо, няма действителна дилема, когато става въпрос дали да изберете локално решение или решение, базирано на облак.

Да започнем с инвестиционните разходи. Едно от основните предимства на облачните решения е, че не е необходима предварителна хардуерна инвестиция. Абонаментът е всичко, което е необходимо, доставчикът ще се справи с всичко останало - софтуерни актуализации, поддръжка, сигурност, възстановяване и т.н.

Друго предимство на облачните решения е, че можете лесно да надстроите услугите си, за да отговорите на вашите бизнес нужди. С напредването на бизнеса ви можете лесно да добавяте повече функции и функционалност. Това важи и за обратното.

Облачните решения предлагат изключително сигурна среда. Те предлагат спокойствие с несравнимото си ниво на сигурност, мониторинг на мрежата, решения за архивиране и възстановяване при бедствия.

Enerprise Mobility се базира също на ERP и CRM в облак, като позволява сигурен и надежден достъп до фирмени данни практически от всякъде, чрез използването на всякакъв вид мобилни устройства.

Има ли сектори, които се доверяват повече на облачните решения за управление на бизнеса?
Няма конкретни данни в подкрепа на подобно твърдение. Малкият и средният бизнес обаче са по-гъвкави при възприемането на нови технологични решения. Причината зад тази тенденция е, че те се стремят да се растат бързо и това изисква способността да приемат бързи промени и да приемат бързи времена за реакция. Бизнес лидерите на малки и средни компании осъзнаха, че обикновено решенията, които не са базирани на облак, по природа не са създадени за бързи промени и бърза адаптация.

Как се гарантира сигурността при тези решения?
Soft1 Cloud ERP и CRM използват инфраструктурата на центъра за данни на Microsoft Windows Azure, която е най-сигурната облачна платформа, смея да твърдя, в света. Неслучайно Пентагонът наскоро обяви решението си да повери съхранението на данните си на Mircrosoft. Сигурността е ненадмината и гарантирана.

Какво отличава вашето решение от останалите компании на българския пазар, предоставящи подобни услуги?
SoftOne, като водещ доставчик на облачни ERP решения дава ново ниво на стойност, ниво, което ще докаже, че променя играта. Нашата сила се крие в нашия опит, за да подпомогнем бизнеса, независимо от техния размер или индустрия, да реализират пълната стойност на облачната и цифровата трансформация.

Изградени върху мощната платформа Soft1 Cloud, решенията Soft1 са проектирани да увеличат човешката ефективност чрез богат набор от иновативни технологии като Enterprise Mobility от следващо поколение, изкуствен интелект и услуги за машинно обучение.

Тъй като е напълно конфигурируема и разширяема, Soft1 Cloud ERP Series 5 се адаптира изцяло към всички бизнес нужди, позволявайки по-добро управление на операциите, като същевременно намалява разходите и сложността на бизнеса.

Какви са плановете за развитие на компанията в региона?

Докато гледаме към 2021 г., имаме по-диференцирани технологии, които ще разширят нашето цялостно портфолио. Нашият фокус е да подкрепим местния екип с още талантливи професионалисти и да развием по-нататък мрежата от партньори.

Очакваме непрекъснато нарастване на пазарния дял. В това отношение основните ни цели за следващата година са да удвоим нашите национални партньори, за да могат решенията ни да бъдат достъпни в цяла България и да увеличаваме непрекъснато клиентското си портфолио.

SoftOne Bulgaria е местният офис на SoftOne Technologies S.A., член на Olympia Group, лидер в разработването и предлагането на софтуерни продукти и услуги за бизнеса. Компанията оперира в Гърция, Кипър, България и Румъния и се радва на голям успех - клиентска база от над 40 000 компании, както и мрежа от над 500 специализирани партньори. Използвайки дългогодишния си опит, съвременни технологии и цялостно разбиране за пазара, SoftOne България разработва модерни продукти, облачни услуги и Enterprise Mobility решения и така помага на клиентите си да променят начина си на работа. За повече информация посетете https://www.softone.bg/ или се свържете с нас на ел. поща: info@softone.bg или тел.: 088 440 00 45, +359 700 20 715.


Съдържание от SoftOne

X