Дигитализация

Бърза интеграция на IT инфраструктурите с мрежовите шкафове от Rittal

CIO Media

Ново поколение IT шкафове, които осигуряват по-бърза интеграция на IT инфраструктурите, гъвкавост и свобода на конфигуриране, представя Rittal.

Със своята нова VX-IT конструкция, наследник на TS-IT, Rittal представя нова модулна система за сървърни и мрежови шкафове. Това позволява значително по-бърза интеграция на ИТ инфраструктурите - от отделни мрежови шкафове до завършени центрове за данни. VX-IT предлага максимална свобода на конфигуриране, конфигурацията се извършва лесно и бързо с помощта на онлайн конфигуратор, използващ богата гама аксесоари. Това е уникално.

Предлагаме ново поколение IT шкафове - наследника на TS-IT - VX-IT на Rittal. Замислен като универсална модулна система, VX-IT е проектиран за всички обичайни приложения и неговата универсалност го прави подходящ за използване като мрежови и сървърни шкафове. Големият избор варира от 15 до 52 U височина. Потребителите могат да го комбинират според конкретните нужди и приложения, в индустриална среда - със степен на защита IP55, центрове за данни - с 85% вентилирани врати, HPC (High performance computing) решения с топлинен товар до 45kW на шкаф. Всички тези решения могат да се обединят в модулни ИТ контейнери, секюрити модулен сейф или секюрити модулни стаи като енергийно ефективни центрове за данни.

"Целият опит, натрупан от многобройни ИТ проекти по целия свят, е използван при разработката на новата IT шкаф-система. VX-IT означава бързина, гъвкавост и модулност. Така е сигурно, че нашите клиенти ще бъдат идеално оборудвани за всеки бъдещ ИТ сценарий", обясни Уве Шарф, управляващ директор на ИТ и индустриалните бизнес звена в Rittal, който е и ръководител на маркетинга.

Бърз монтаж без инструменти
Всеки, който работи в център за данни, ще иска умело проектирано и лесно за използване решение. Rittal последователно следва този принцип при разработването на VX-IT. IT шкафът е проектиран за сглобяване от един монтажник, използва се и спестяваща време технология snap-in. Единиците за височина на 19" профили U са маркирани, което улеснява монтажа на 19-инчовото оборудване. Всички панели като странични или покривни панели се закрепват бързо и лесно с помощта на закопчалки и приспособления за позициониране. Новите вертикално разделени странични панели, предлагани като допълнителни аксесоари, предоставят на потребителите подобрен достъп в по-тесни помещения и ускоряват инсталационните работи и обслужване.

Вертикално разделените странични панели са снабдени с прости панти, което означава, че те могат да бъдат отворени като врати и са лесни за сваляне. Предлагат се и хоризонтално разделени странични панели - те също опростяват достъпа, например до сървъри.

Друга ключова характеристика на VX-IT е неговата голяма стабилност. Благодарение на усилената 19-инчова рамка IT шкафът има по-голяма вертикална стабилност от своите предшественици. Товароносимостта е потвърдена както от вътрешни тестове в Rittal, така и чрез външно сертифициране от Underwriters Laboratories (UL). Предлагат се два варианта: VX стандартният вариант на шкафа позволява статично натоварване до 1500 кг в съответствие с процедурата за изпитване на Rittal или 1200 кг в съответствие с UL сертификацията. Динамичната версия на VX IT позволява натоварване до 1800 кг в съответствие с процедурите за изпитване на Rittal или до 1500 кг в съответствие с UL сертификацията.

Всичко, от което се нуждае един шкаф
За VX-IT се предлага широка гама от аксесоари, така че да може да се конфигурира индивидуално. Те включват опции за вратите и страничните панели, както и за пода и покрива, също и такива новости като новата вертикална LED лента за показване на състоянието. Допълнителните аксесоари включват и решения за подреждане на мрежови кабели, мониторинг за параметри на средата, захранване и управление на оборудването в IT шкафа. Компоненти като PDU, UPS, модули за ранно откриване и гасене на пожар допълват системните решения от Rittal.

Съдържание от "Ритал"

X