Дигитализация

ИТ консултантската индустрия се разраства благодарение на пандемията

Мария Динкова

Въпреки предизвикателната година, която измина от началото на пандемията, бизнесът продължава да работи усилено. Според нов доклад на The Accountancy Partnership се оказва, че през 2020 рекорден брой компании са били основани, пише ITProPortal.

Проучването, проведено във Великобритания, показва, че тези организации се очаква да създадат хиляди работни места през следващите години, включително в ИТ консултантската индустрия, а една от четири нови фирми планира да наема поне един служител.

Според доклада също така една четвърт от новите ИТ консултантски компании (около 2 200 от тях) ще наемат повече хора през следващите години.

Почти три четвърти (71%) от предприемачите на дребно, които са създали магазин по време на пандемията искат да увеличат своите приходи от консултации, а близо половината (46%) искат тези компании да станат техен единствен източник на приходи.

По думите на Лий Мърфи от The Accountancy Partnership малките фирми наистина са в основата на британската икономика и е доста обнадеждаващо, че по време на локдауна от необходимост са били основани компании с възможност за дългосрочен ръст и планове за наемане на хора.

"Почти половината от новите предприемачи винаги са искали да започнат свой собствен бизнес и с толкова много вдъхновени хора зад тези компании аз съм оптимист, че ще видим някои отлични бизнес начинания, които ще поддържат по-широката икономика през следващите години".

"Възможностите, които родените от пандемията компании могат да създадат през следващите години ще бъдат ключови за възстановяването на икономиката. Вълната от нови ИТ консултантски компании е вълнуваща и появата на нови позиции ще бъде приветствана и необходима с продължаващото отпадане на ограниченията", допълва експертът.

X