Мениджмънт

Зеленото е здраве – за ролята на растенията в съвременния офис

CIO Media

Юлия Уршева

Пред HR мениджърите днес стои нелеката задача да намерят добри специалисти за своите компании и още по-трудната – да ги задържат, като им предложат пълноценна работна среда, която да ги стимулира и вдъхновява. Неизменна част от такава среда в съвременния офис са растенията. Деляна Бенчева от "Цветни идеи" разказва как можем да направим офисното пространство по-приятно.

Истина е, че прекарваме голяма част от ежедневието си на работното място. От друга страна, все повече хора превръщат в своя философия здравословния начин на живот във всяко отношение. Ето защо стайните растения са важни за компаниите, които искат да предложат оптимална работна атмосфера.

Растенията не само изглеждат прекрасно, но имат доказани многостранни ползи. Тяхната роля далеч надхвърля постигането на естетичен ефект и представителност на офиса. От малки цветя на бюрото до големи дървовидни видове и мащабни композиции – с интериорното озеленяване може да се постигне позитивна, вдъхновяваща и най-вече по-здравословна работна среда.
Изследвания в областта показват, че растенията оказват ползотворно влияние върху офис сгради и хора по най-различни явни и скрити начини.

За да прочетете цялата статия, е нужен абонамент.

X