Мениджмънт

7 изненади за ИТ лидери и как да се справим с тях

CIO Media

Джон Едуардс, CIO, САЩ

Изкачването до върха на кариерната стълба може да бъде дълго и трудно, а за много нови главни информационни директори, технически директори и други ИТ лидери първият изглед отгоре не е точно това, което очакват.

Харвард Пан, технически директор в компанията за разработване на софтуер за здравеопазването Diameter Health, ясно си спомня момента, когато открива, че важно клинично приложение е мъртвородено. Инцидентът остава завинаги запечатан в паметта му. "Инсталирахме едно приложение за ползване от над 10 000 лекари в болници", спомня си той. ИТ екипът е изпробвал надлежно всеки аспект на приложението, измервайки производителността на всички крайни точки спрямо тестовите сървъри. "Преминахме през тест за приемане от потребителите, който потвърди функционалността, доставена от нас", казва Пан. И въпреки това по някакъв начин дори след дни на изпробване и проверка системата започна да се срива само минути след пускането й в реална среда. "Бяхме пропуснали едно важно ограничение в инфраструктурата на клиентите", казва той. Сега е ред на Пан да води в търсенето на отговор.

Какви изненади можете да очаквате, когато достигнете върха на пирамидата на техническата кариера? По-долу следват 7 възможности от реалния свят.

За да прочетете цялата статия, е нужен абонамент.

X