Ит Мениджър На Годината

Клубът на ИТ мениджърите и ICT MEDIA раздадоха на 10-ите награди за ИТ мениджър на годината

CIO Media

За десета поредна година ICT Media в лицето на сп. CIO и Клубът на ИТ мениджърите в България наградиха най-добрите ИТ директори на годината. Целта на конкурса е да отличава мениджърите, допринесли за развитието на бизнеса чрез ефективно използване на информационни технологии, и да открои важната им роля в ръководството на компаниите.

И тази година конкурсът отличи постижения в 3 направления: “Мениджмънт”, “Иновации” и “Ефективност”, а най-успешните ИТ ръководители бяха избрани в съответствие с установения регламент. През септември и октомври на сайта на списание CIO се събираха предложения за номинации в трите категории. За участие в конкурса бяха предложени 20 ИТ ръководители.

Изборът на преминаващите на финалния етап от конкурса беше направен от членовете на Клуба на ИТ мениджърите. За предложенията гласуваха 25-има членове на клуба, като всеки имаше възможност да подкрепи най-много трима кандидати във всяка категория. Получилите най-много гласове бяха номинирани като финалисти в конкурса.

Наградите за „ИТ мениджър на годината“ са в три категории – „Мениджмънт“, „Иновации“, „Ефективност“. Тази година те бяха връчени от Лъчезар Борисов, заместник-министър на икономиката, Любомир Ганчев, съветник на министъра на икономиката, Христо Христов, заместник-ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, и Росен Желязков, председател на Държавна агенция „Електронно управление“.Номинираните

В категория “Мениджмънт” най-висока оценка за своята работа през изминалата година получиха:

 • Николай Шаламанов -ръководител на управление “Оперативна поддръжка на ИТ системи”, Банка ДСК

 • Ивайло Ламбрев - бивш ИТ директор на "Пощенска банка"

 • Тодор Григоров, ISIT мениджър, "Нестле България"

В категория “Ефективност" бяха отличени:

 • Зорница Чугреева, изпълнителен директор на Bgmenu

 • Красимир Веселинов, ръководител на отдел ИТ, "Софтгруп" АД

 • Сергей Андреев, зам. изпълнителен директор "Информационни технологии", "Овергаз"

В категория “Иновации” на финалния етап от конкурса преминаха:

 • Николай Шекеров, директор ИТ, ДЗИ

 • Георги Петров, ИТ мениджър, "Бултекс 99"

 • Сергей Андреев, зам. изпълнителен директор "Информационни технологии", "Овергаз"

На втория етап работна група определи победителите в трите категории. Комисията включваше представители на организаторите и ИТ професионалисти от компаниите "БОРИКА Банксервиз", "Уникредит Булбанк" и "Мобилтел", които през тази година са партньори в провеждането на конкурса, а именно:

Председател на работната група: Димитър Несторов, член на УС на Клуба на ИТ мениджърите в България и ръководител на отдел ИКТ в КЦМ АД

И членове:

 • Добрин Маринов, член на УС на клуба и ИТ мениджър на "Орбико България" ЕООД

 • Атанас Марин, член на УС на клуба и ръководител управление "ИТ и контрол", ЕСО ЕАД

  Пепа Колева, един от учредителите и член на клуба, директор на управление "Информационни технологии", "Уникредит Булбанк"

 • Александър Василев, мениджър екип "Ай Си Ти бизнес", отдел големи корпоративни клиенти, "Мобилтел 

 • Иван Велков, директор, „Платежни системи и информационно обслужване”, БОРИКА АД

 • Виргиния Стаматова, главен редактор на списание CIO


Победителите

Всеки от участниците в комисията имаше ангажимента да се запознае с достиженията на финалистите и възможността да подкрепи по една кандидатура във всяка от категориите на конкурса. След гласуване бяха определени носителите на голямата награда във всяка от категориите:

С приз в категория „Мениджмънт“ е отличен Николай Шаламанов, ръководител на управление „Оперативна поддръжка на ИТ системи“, "Банка ДСК". Негови подгласници са Ивайло Ламбрев, ИТ специалист, и Тодор Григоров, ISIT мениджър, „Нестле България".

„Оперативната поддръжка е дело на голям екип от хора, а не само на един човек“, сподели Шаламанов, приемайки наградата. Той използва възможността да благодари на колегите си, работещи заедно за постигане на резултатите.

В категория “Иновации” победител е Зорница Чугреева, изпълнителен директор на BGmenu. Нейни подгласници са Красимир Веселинов, ръководител на отдел ИТ в "Софтгруп" АД, и Сергей Андреев, заместник изпълнителен директор, „Информационно-управленски системи“, "Овергаз".

„Трябва да вярваме в технологиите, защото те спестяват време в чисто механични, ежедневни и уморителни действия и дават възможност на хората да мислят, да експериментират и да правят по-добри неща“, сподели Чугреева.

Победител в категория „Ефективност“ е Николай Шекеров, директор ИТ, ДЗИ. Негови подгласници са Георги Петров, ИТ мениджър, „Бултекс 99“, и Сергей Андреев, заместник изпълнителен директор, „Информационно-управленски системи“, "Овергаз".

„Важно е да се събираме и да споделяме добрите идеи, които успяваме да реализираме, каза Шекеров след получаването на наградата. Благодаря за номинацията на Клуба на ИТ мениджърите, за мен това е най-високата оценка от прекрасни професионалисти, които много уважавам. Горд съм, че печеля именно в категория „Ефективност“. Ефективността е баланс между поне 3 страни – ИТ екипът в ДЗИ, колегите извън ИТ, които успяха да работят с нас, както и доставчиците, които се нагодиха към нашата компания и начин на работа.“Клубът на ИТ мениджърите и ICT MEDIA раздадоха на 10-ите награди за ИТ мениджър на годината

© CIO Media, Cio.bg


С традиционната специална награда, учредена в памет на Явор Димитров, един от основателите на Клуба на ИТ мениджърите и член на УС на клуба, бе отличен Велимир Миленкински, главен експерт „Информационни технологии“ в Столичната община. Наградата бе връчена от Юрий Генов, председател на УС на Клуба на ИТ мениджърите в България и изпълнителен директор на "Банка ДСК".Клубът на ИТ мениджърите и ICT MEDIA раздадоха на 10-ите награди за ИТ мениджър на годината

© CIO Media, Cio.bg


При честването на десетото юбилейно издание на конкурса УС на Клуба на ИТ мениджърите в България връчи и специални награди. Те бяха за принос в развитието на клуба през изминалите десет години. Отличията бяха присъдени на Мирослав Вичев, главен изпълнителен директор на БОРИКА АД, Надя Кръстева, старши бизнес анализатор ИТ, дирекция „Информационни системи“, БНБ, и Нели Йоловска, мениджър „Корпоративни продажби“, БОРИКА АД.


X