Кариери

Microsoft иска да превърне OneNote в основно учебно помагало

CIO Media

Microsoft, без да вдига много шум, от известно време се е фокусирал върху пазара на образование със своето приложение OneNote. Компанията предложи безплатни абонаменти за Office 365 на студенти, интегриран учител по математика и ориентираната към класа добавка OneNote Class Notebook. Microsoft наскоро обнови OneNote с още образователни допълнения, включително подобрения в Notebook, нови образователни инструменти и забавни нови стикери, които ученици и учители могат да използват да оживят своята съвместна работа, съобщава Engadget.

 

 

Обновяванията включват подобрения както за учениците, така и за учителите. OneNote Class Notebook вече ще се свързва с повече образователно модулни системи (LMS), включително Edsby, Schoology и Skooler, има подобрена интеграция със съответните инструменти за оценяване. Допълнението Learning Tools има подобрено Syllables за английски език и са добавени четири нови езика: френски, немски, италиански и испански. Екипът е изготвил и новия инструмент Researcher, достъпен за потребителите на Office 365, Word за Windows и Mac. Учениците и учителите могат да запазят копие на своите „тетрадки“ в своя личен OneDrive, което улеснява прехвърлянето им между училища и класове. Стикерите правят OneNote много по-забавен, а програмата вече е допълнена с два нови пакета стикери, наречени Silly Supplies и Cacti Friends.

В основата си, всички тези функционалности и козметични подобрения ще помогнат на децата и учителите в тяхната дигитална учебна стая. Трудно е да не се погледна на това и като начин за създаване на цяло поколение от бъдещи възрастни хора, които ще гледат на OneNote като на незаменима част от ежедневието си, което е чудесен начин за съревнование с другите налични предложения, като Evernote и Bear.


X