Коментари И Интервюта

ICTalks #34: Успешен стартъп в БГ - как и кога?

Майя Бойчева-Манолчева

Как да създадем успешен стартъп в България. По тази тази тема разговаряме с Калоян Кирилов, предприемач, основател на платформите Daskal.eu и MyEducationClub и автор на книгите "Стартъп в BG" и "Как да продам фирмата си" в новия епизод 34 на подкаста ICTalks.

"Първо, човек трябва да реши за себе си какво значи един стартъп да е успешен", категоричен е Калоян Кирилов. Според него някои хора са предразположени в по-голяма степен да бъдат предприемачи, отколкото други. "Предприемачите виждат възможности, а по-голямата част от хората - проблеми", смята той.

По думите му в България е много трудно да се получи финансиране само на база една идея. "Трябва да сте изминали една не малка част от пътя, да имате нещо като прототип, за да може да се надявате на някакво финансиране", категоричен е той.

И още - от какво зависи стартъпът да е успешен, как да намерим финансиране, какви качества са необходими, трябва ли да имаме план "Б", ако не успеем и може ли продажбата да бъде нашата цел при създаването на стартъп - слушайте тук.

Слушатели на подкаста ICTalks могат да спечелят книгата на Калоян Кирилов "Стартъп в BG" като отговорят на един от трите въпроса, които ще бъдат публикувани на страниците на CIO.bg във Фейсбук и ЛинкедИн и на страницата на Computerworld.bg - във Фейсбук от 17 септември до 24 септември. Победителите ще бъдат определени чрез томбола сред всички, дали правилен отговор на зададения въпрос.

X