Мениджмънт

Microsoft купува разработчик на средство за бекъп

CIO Media

Технологиите, разработени от компанията InMage, според плановете на Microsoft ще бъдат вградени в облачната система за резервно съхранение и възстановяване на данни Azure Site Recovery. Програмите InMage Scout непрекъснато следят за промяна на данните и ги съхраняват, благодарение на което в случай на срив и повреда данните могат да бъдат незабавно възстановени на място или прехвърлени към резервиращ център. 

Microsoft, придобиване

Системата Azure Site Recovery, известна преди под названието Hyper-V Recovery Manager, беше представена от Microsoft през май и представлява облачен вариант на традиционните системи за резервиране на данни. 

“Придобиването на InMage ще помогне Azure да стане най-добрата от съществуващите системи за бекъп и възстановяване на данни за всички платформи — Windows, Linux, физически или виртуализирани среди с помощта Hyper-V и Vmware”, твърди корпоративният вицепрезидент на Microsoft Такеши Нумото.

Компанията InMage е създадена преди около 10 години. Нейните разработки се използват в различни услуги за резервиране на данни, включително такива, предоставяни от компании като Hewlett-Packard и Sungard.


X