Мениджмънт

Сирма с най-значим принос за развитието на капиталовия пазар у нас

CIO Media

С наградата „Емитент с най-значим принос за развитието на капиталовия пазар в България“ на Българска фондова борса (БФБ) за 2015 година, бе отличена Сирма Груп Холдинг АД. „Сирма Груп Холдинг“ наскоро успешно приключи кампанията си за първоначално публично предлагане (IPO) на Българската фондова борса (БФБ-София), уточняват от компанията.

БФБ

БФБ (снимка: Wikipedia)

„Надявам се нашият пример да окуражи и други компании от ИТ сектора да потърсят възможности за ускоряване на бизнес развитието си, излизайки на борсата“, коментира Георги Маринов, председател на Съвета на директорите на Сирма Груп Холдинг АД.

Отделно Сирма Груп Холдинг и ЕЛАНА Финансов Холдинг получиха и специалната награда „Сделка на годината“ на тазгодишните Forbes Business Awards. 

„Успешното IPO на „Сирма Груп Холдинг“ не само ще ускори предстоящото развитие на групата, но се превърна и в катализатор на интереса на инвеститорите към фондовата борса у нас, които отдавна очакваха нови и качествени емитенти на фондовия пазар“, заяви Цветан Алексиев, изпълнителен директор на холдинга.


X