Мениджмънт

HPE/Aruba купува стартъпа Rasa Networks

CIO Media

Технологичната компания Aruba, влизаща в състава на Hewlett Packard Enterprise, придоби стартъпа Rasa Networks, занимаваща се с технологии за мониторинг и управление на производителността на работа на мрежата, както и с анализ. През април Network World вече съобщи за възможността за такава сделка.

HPE

Технологиите, разработени в Rasa, ще бъдат добавени към програмите за мониторинг на производителността на безжичните мрежи Aruba Clarity. Според споразумението, служителите на Rasa ще бъдат приети на работа в Aruba.

Стартъпът Rasa Networks е създаден през 2013 г. от бившия служител на Cisco Парто Мишра. В Cisco той се е занимавал с малките клетъчни мрежи. Отначало в Rasa са планирали да разработват точки за безжичен достъп, но в тази област стартъпът не е постигнал успех. Компанията се е оказала в сложно положение и нейните основатели отдавна се опитват да я продадат. 

Cisco и Ruckus Wireless отказват да закупят Rasa, докато от HPE/Aruba са убедени, че създадените от стартъпа технологии могат да помогнат за създаването на обединена платформа за управление на кабелни и безжични мрежи за облачни системи. Това съответства на стратегията на HPE, се съобщава в изявление на компанията. 


X