Мениджмънт

Три умения в облака, които ще са задължителни в близко бъдеще

CIO Media

Много хора задават следния въпроси: „Кои са нужните ми умени в облака за бързо назначаване на работа?“

Най-напред, трябва да се знае, че това е все още развиваща се сфера, затова често има промени в изискванията на работодателите, отбелязва Дейвид Линткъм от Cloud Technology Partners пред InfoWorld. Второ, дори и да наемат някого, заради конкретни умения, то той ще се наложи да се преквалифицира или да обнови познанията си с развитието на облачните технологии.

Три умения в облака, които ще са задължителни в близко бъдеще

Все пак, ето три умения, наличието на които ще ви гарантира наемането на работа:

Сертификат за уеб услугите на Amazon (АWS ). Линткъм винаги съветва напускащите колежа хора едно и също нещо – вземете АWS сертификат. Няма значение дали ще поемете по пътя на програмирането или създаването на архитектура за АWS уменията, компаниите са фокусирани върху всички АWS сертификати.

Ще чуете хора да омаловажават тези сертификати, защото не показват реално никакво умение на техните притежатели. Но тази гледна точка пропуска факта, че компаниите не са квалифицирани сами да определят „облачния“ талант. Сертификатите са лесен начин да се потвърди, че даден кандидат има известни умения и познания. Затова, осъзнайте истината за процеса по наемане на работа и си вземете AWS сертификати.

Интернет на нещата и облак. В момента компаниите работят много в две основни направления. Първото е преместването в облак. Второто е да накарат всички машини да общуват с всички останали машини и с хората. Комбинирайте двете и вече имате разположен в облак Интернет на нещата (IoT).

В тази сфера AWS има силно присъствие, но не се ограничавайте до придобиване само на AWS уменията за Интернет на нещата в облак. Microsoft и Google също имат присъствие в тази сфера, затова получете квалификация и поне от една от тези две компании. Много работодатели търсят хора, които разбират от множество публични облаци, а и повечето ИТ системи се намират на такива облаци.

Всичко с контейнери или работа без сървъри. Изчисленията извън сървър (serverless computing) и контейнерите придобиха статут на нещо модерно, въпреки че реално са практични технологии. Затова има високо търсене на хора с опит в тези нови сфери, дори ако наемащите компании реално да не ги разбират или да не знаят какво да правят с тях.

Най-интересното за тези умения е, че вероятно ще ви наемат защото ги притежавате, но може да не ви се наложи да ги използвате веднага. Компаниите имат визия за развитие в посока на контейнери, изчисления извън сървърите или и двете заедно, но не са направили много в тази насока. И въпреки това те наемат хора сега, в очакване да настъпи времето те да покажат своите умения.


X