Мениджмънт

Endava планира сериозно разрастване, с помощта на Даниела Анева

CIO Media

Международната компания за IT услуги Endava избра Даниела Анева за директор "Човешки ресурси" на българското си подразделение.

Това е ключово назначение след сливането с компанията за софтуерен инженеринг ISDC.

Даниела Анева ще отговаря за сериозното увеличение на екипа у нас, което предстои през следващата година.

“За мен това е едновременно признание и предизвикателство, защото до 2018 година семейството на Endava в България да се увелчи в пъти. Плановете ни са да растем бързо и стабилно. Вярвам, че можем да го постигнем като стъпим на успешния ни модел от съседни държави като Румъния и Македония, където сме топ работодател в ИТ сферата”, обясни Даниела Анева.


Тя уточнява, че обичайно в офисите на Endava по света работят между 300 и 500 професионалисти, но на места като в Румъния могат да достигнат и до 1400.

Еndava e международна компания за предоставяне на IT услуги. Вече 16 години обслужва световни лидери от финансовия, застрахователния, телеком и медийния сектор, дистрибуторските мрежи и туризма. Разполага с мрежа от офиси в САЩ (с основен център в Силиконовата долиа) и Европа (Лондон, Франкфурт, Амстердам и др.) с над 3700 висококвалифицирани специалисти.

Стратегическите центрове на Endava за разработка на софтуерни решения са в България, Румъния, Сърбия, Македония, Молдова и Колумбия. През годините Endava се утвърждава като предпочитан работодател с редица на награди на пазарите, на които оперира.

Даниела Анева работи в сферата на човешките ресурси от 1998 година, като вече 10 години заема ръководни позиции в международни компании от различни сектори. Има управленски опит и в консултантския бизнес в сферата на човешките ресурси, бизнес консултирането и създаването и въвеждането на франчайзинг модели.

В портфолиото от проекти, по които е работила са марки като IHG, KFC, Burger King, Starbucks, Pizza Hut, H&M, Festo, Deichmann, Holiday Inn, Happy Bar&Grill и др.

Даниела Анева и първият сертифициран ICF коуч в България и организира първата обучителна програма на Международната коучинг федерация у нас. Има магитърска степен по Управление на човешките ресурси от УНСС. Притежава и професионален сертификат за най-високото ниво на акредитация на Института по развитие на хора в Англия - Chartered MCIPD.


X