Мениджмънт

Adecco отделя аутсорсинг дейностите си в България в нова компания

CIO Media

Компанията за услуги в сферата на човешките ресурси Adecco обяви, че отделя аутсорсинг бизнеса си в България в дружество, наречено Modis IT Outsourcing. Услугите по подбор на персонал ще останат под името Adecco Bulgaria.

Компанията започва да развива дейност в България под името „Ajilon Consulting” в края на 2005 г. като основен партньор на Hewlett Packard при създаването на техния глобален център за предоставяне на технически услуги. През 2016 г. ИТ аутсорсингът бе идентифициран като един от стратегическите приоритети на The Adecco Group и бе поставен фокус върху това бизнес направление в рамките на цялата бизнес група.

„Тази стратегическа стъпка ни дава възможност да бъдем по-фокусирани и гъвкави във съвместната ни работа и взаимоотношенията с нашите клиенти – заяви Филип Рувре, старши вицепрезидент, ИТ Аутсорсинг ЕМЕА и Индия в Adecco Group. – Благодарение на силното ни международно присъствие, глобално ноу-хау и експертен опит, ще продължим да предоставяме най-добрите решения на нашите клиенти от цял свят.“

“Вярваме, че новата компания ще има положителен ефект и върху ангажираността, мотивацията и удовлетвореността на нашите служители – допълни Стайко Шиваров, директор на центъра за предоставяне на услуги в България. – Modis IT Outsourcing ще продължи да свързва хиляди служители с възможности за професионално развитие и работа за международни клиенти, които предлагаме и сега.“

Към момента, в новата компания работят над 1200 човека, които предоставят IT Service Desk и Data Center поддръжка, услуги по управление и поддръжка на мрежи, поддръжка на устройства за крайни потребители, поддръжка на приложения и BPO решения на клиентите от цял свят.

Modis IT Outsourcing ще се помещава в бизнес сграда, намираща се в района на Бизнес Парк София, която бе наета в края на миналата година. Фирмата ще ползва 3 етажа с обща площ 6 200 кв.м. в Kambanite Green Offices. До края на месец септември, близо 60% от служителите ще бъдат преместени в новото офис пространство. Останалата част от екипа ще се помещава в няколко сгради в самия Бизнес Парк.


X