Мениджмънт

Intel пуска AI-решение за борба с финансовите измами

CIO Media

Intel ще подпомага финансови институции за борба с прането на пари. За целта компанията пуска ново решение - Intel Saffron Anti-Money Laundering Advisor, базирано на AI (Artificial Intelegence).

 

 

"Днес Intel предоставя първото AI-решение с асоциативна памет, специално създадено за нуждите на финансовия сектор. Нашите клиенти, които са част от програмата Intel Saffron AML Early Adopter, имат възможност да се възползват от предимствата на тази иновативна технология, като подпомогнат да се определи бъдещето на изкуствения интелект във финансовите услуги", коментира Андрю Ридли, мениджър финансови услуги за индустрията в Intel.

"С внедряването на AI, банките ще са много по-способни да разкриват измамите, да засилят ангажираността на клиентите си и да увеличат вътрешната си ефективност", смятат той.

От Intel разкриват, че асоциативната памет на Saffron Anti-Money Laundering Advisor симулира в реално време естествената способност на човека да учи, помни и разсъждава. Според тях това му позволява да имитира асоциативната памет на човешкия мозък, което го прави идеално решение за търсене на прилики и аномалии, скрити в динамични, хетерогенни източници на данни.

Това решения е предназначено да подпомага вземането на решения при изключително сложни задачи и залавянето на извършителите на финансови злоупотреби с безпрецедентна скорост и ефективност.


X