Мениджмънт

Microsoft ще развива облачните си услуги с NAS технологията на Аvere Systems

CIO Media

Компанията Microsoft придобива доставчика на NAS решения Аvere Systems. От Microsoft оповестяват новината в блог на своя сайт, без да разкриват подробности по сделката или да оповестяват своите планове за доставчика на облачен NAS.

Експерти коментират, че софтуерният гигант си е поставил за цел да разшири своите възможности в сферата на облачния сторидж, допълвайки ги с файлова система с висока производителност за управление на неструктурираните данни в хибриден облак.

 

 

През 2012 година Microsoft придоби компанията StorSimple, която също предлага облачни NAS решения. Тогава технологията беше предложена на потребителите на Azure.

Рон Бианчини, СЕО на Аvere Systems, съобщава в публикация в блог, че двете компании споделят обща визия как технологията на Avere може да се използва в дейта център, в облак или за сторидж в хибриден облак, тясно интегрирайки я с Azure.

Аvere Systems е основана през 2008 като компания фокусирана върху дата център с FXT Core Filers, използващ флаш за ускоряване на NAS производителността в дискови системи. По-късно компанията преминава към облака предлагайки Avere FXT Edge Filers, което позволява на потребителите да свържат наличните им хранилища за данни с AWS, Google Cloud и Azure.

Сред клиентите на компанията са Imageworks на Sony Pictures, анимационното студио Illumination Mac Guff, Библиотеката на Конгреса на САЩ, университетът „Джон Хопкинс“. Компанията е частна и не разкрива приходите си, но според запознати през 2016 година те са били в размер на 22 млн. долара.  


X