Мениджмънт

Хибриден облак в действие

CIO Media

Cisco и Google обявиха партньорство, целящо доставянето на хибридни облачни решения на корпоративни клиенти, и това е само една от по-забележителните тенденции, които подчертават, че въпросът как да се усили връзката между локалните системи и публичните облаци е вече част от корпоративната ИТ стратегия.

Облачните услуги, както ги разбираме сега, са на сцената повече от десетилетие, от старта на Elastic Compute Cloud (EC2) и сторидж решенията S3 на Amazon. Технологията навлиза все по-широко, като фирмите се опитват да намерят най-доброто им приложение и да ги впишат в общата си ИТ стратегия.Първоначално тези опити се състоят в използването на облака за разработване и пускане в експлоатация на приложения и услуги, насочени към обществото, като има и други корпоративни приложения като бекъп и последващо възстановяване на данни. Някои компании експериментират в преместването на работни процеси в облака с променлив успех.

„Прехвърлянето към облака в началото беше доста хаотично, като първо бяха преместени работни процеси, свързани с операциите“, казва Рой Илсли, главен анализатор на облачни решения и виртуализация в Ovum.

За да прочетете цялата статия, е нужен абонамент.


X