Мениджмънт

Културата на иновации - ключова част от дигиталната трансформация

CIO Media

Естер Шейн, CIO, САЩ

Култура на иновации не е първото описание, което ще ви дойде наум, когато става дума за 90-годишен местен производител, но е нещо, което ръководителите на John Matouk & Co. активно внедряват като ключова част от дигиталната си трансформация. Стремежът на Matouk към иновации е характерен за много други компании – да са в крак с най-новите технологии и да бъдат ефективни и конкурентоспособни, както и да привличат и задържат ценни кадри. Компанията се гордее с качеството на своите продукти, потребителското преживяване с марката и връзката с клиентите, но е "налице риск да си кажем: „Правим това от 100 години и нашето наследство е автентично, затова хората ще продължат да купуват от нас“, казва Стюарт Кийли, вицепрезидент дигитална стратегия в Matouk, производител на фино ленено и луксозно спално бельо.

И тъй като има техническо образование, Кийли знае, че не е добра идея да се почива на стари лаври. „Местните компании в този бранш са под натиска на дигитално напредналите компании и конкурентите, които твърдят, че предлагат по-добро качество, избягват посредниците и намаляват разходите“, казва той. Тези млади компании подхождат към маркетинга на първо място от гледна точка на ИТ и „този натиск ни кара да вървим напред, да продължим съревнованието и да не спираме да се обновяваме“.

Защо е необходима културна промяна

В днешния изключително динамичен бизнес свят културата на иновации е много важна. За да стигнат дотам, компаниите трябва да преминат отвъд прибавянето на дигитални функции към своите продукти и услуги и вместо това да преосмислят бизнес процесите, или както го наричат от IDC - DX 2.0, втората фаза на дигиталната трансформация.


За да прочетете цялата статия, е нужен абонамент.


X