Мениджмънт

Летището в Мюнхен представя тенденциите в роботиката, дигитализацията и биодизайна

CIO Media

От роботи и умни спортни облекла до перлени обеци с възможност за връзка към смартфон - в новата Digital Nature, дело на Центърът за високи постижения в дизайна на провинция Бавария, всичко е свързано с дигиталните иновации. Посетителите на изложбата, разположена в Терминал 2 на летището в Мюнхен до 15 май, ще могат да видят девет експоната, които предоставят вълнуващ поглед към начина, по който дигитализацията ще промени начина ни на живот и работа.

 

Основен акцент на инициативата ще бъде роботизираната ръка MIRO на Германския аерокосмически център (DLR), която може да се използва за подпомагане на хирурзите на операционната маса. Blue Pearl на Nova Products е истинска перлена обеца с вградена Bluetooth слушалка, свързана с телефона на потребителя. PUMA и Лабораторията по дизайн към Масачузетският технологичен институт (MIT) ще представят лекоатлетически екипи и обувки, съдържащи водорасли или бактерии, които подобряват производителността на състезателите. Структурните промени в живите клетки се анализират дигитално и атлетите адаптират дейността си въз основа на обратната връзка.

LabCampus GmbH, 100% дъщерно дружество на мюнхенското летище, предлага поглед към интелигентния град на бъдещето. Центърът за иновации на LabCampus кани изследователски институти и стартъп компании да се възползват от идеалните условия за сътрудничество в своя кампус, разположен на площ от 500 000 кв. м., където могат да се разработват, тестват и пускат нови продукти и дигитални услуги. (За подробна информация относно LabCampus посетете: www.labcampus.de)

Digital Nature е втората изложба, след Simply Move, от общо петте инициативи, които предвиждат да проведат съвместно летище Мюнхен и Центърът за високи постижения в дизайна, които са обединени под името "Bavaria designs - Lifestyles of the Future". Останалите три теми ще включват "Discoverers", "Well Connected" и "Smart Living".

 

 


X