Мениджмънт

Oптимизиране на софтуерно дефинираните мрежи на центрове за данни

CIO Media

Лий Дойл, Network World

Развитието на облачните услуги, контейнерите и white-box превключвателите може да има положително влияние през тази година върху софтуерно дефинираните мрежи на центрове за данни (software-defined data-center network или SDDNC), смятат специалистите. Работата на SDDCN изисква специализиран мрежов софтуер за осигуряване, управление и защита на високоскоростен информационен трафик. Затова мрежовите администратори имат нужда от автоматизирани решения за контрол и предоставяне на надеждно качество на услуги към важни приложния.

SDDCN се комбинира с изчислителни ресурси (виртуални машини и контейнери) и решения за съхранение (дискове и flash), за да постигне желаното ниво на работа за приложения в частните облаци. Чрез софтуерна абстракция ресурсите на центровете за данни могат лесно да се местят с цел да отговорят на променящите се изисквания на приложенията, без да се променят основната физическа изчислителна техника, средства за съхранение или мрежови елементи.

Ето 10-те фактора, които да следите през тази година, за да оптимизирате своите SDDCN мрежи.

Миграция в множество облаци

Повечето компании днес оперират в множество облаци с приложения, работещи на най-различни видове IaaS и SaaS платформи и системи за вътрешни центрове за данни. ИТ фирмите имат нужда да следят работата на приложенията независимо от платформата и да мигрират приложения и данни към най-подходящата услуга в зависимост от фактори като сигурност/законосъобразност, разходи и др. Мрежовият софтуер (и в центровете за данни, и в софтуерно дефинираните широкообхватни мрежи или SD-WAN) ще се използва все повече за проследяване на информационните потоци и улесняване на миграцията на приложния и данни към по-подходящи платформи. През 2019 г. пред ИТ стои предизвикателството да осигури поддръжка на множество облаци чрез интеграция на системи за мрежова сигурност, облачно базирана сигурност и вътрешна ИТ сигурност.


За да прочетете цялата статия, е нужен абонамент.


X