Мениджмънт

50% от компаниите ще инвестират в обучения и ИТ инфраструктура през 2021

Мария Динкова

С превръщането на отдалечената работа в новото нормално компанииte планират да отделят повече средства за обучения и ИТ инфраструктура, пише ITProPortal.

По-голямата част от британските организации ще похарчат повече през следващата година за обучение на персонала на дигитални умения, показва нов доклад на доставчика на ИТ услуги Transputec.

Фирмите също така очакват да вложат повече пари в ИТ инфраструктура, като пряко последствие от пандемията от Covid-19 и преминаването към отдалечена работа.

На база на проучване, проведено сред 200 старши мениджъри, става ясно, че 60% от тях планират да използват повече инструменти за дигитално сътрудничество.

За тази цел компаниите ще имат нужда и от повече директорски позиции. Една трета планират да наемат главен директор по дигиталните въпроси или ИТ специалист на друга подобна позиция. Освен това четирима от десет търсят нови висококвалифицирани кандидати, а една трета са осигурили на своите ИТ екипи бонус за техните скорошни усилия.

Същевременно почти половината планират да намалят своето офис пространство и да удвоят възможностите за работа от разстояние.

"Можем да очакваме гъвкавия начин на работа да продължи в дългосрочен план, дори след като стане безопасно за постоянно да се върнем в офиса", коментират от Transputec.

По думите на експертите именно затова компаниите трябва да продължат с дигиталните инициативи и да използват базираните в облака инструменти за дигитално сътрудничество.

Те допълват, че ключът към управляването на по-икономичен и по-ефективен бизнес е използването на специализирани доставчици на ИТ услуги, което е гъвкав метод за адаптиране към новото нормално.

X