Мениджмънт

"Нетера" - споделяме една планета, отговорни сме към нейните ресурси!

CIO Media

Компанията вече използва 100% чиста енергия за своите дейности, а до края на 2021 г. планира да постигне въглеродна неутралност

Изменението на климата е световен проблем. Той може да бъде разрешен, когато много държави и компании се ангажират да предприемат действия. "Нетера" е само една компания, но като лидер в бранша на телекомуникациите в България осъзнава корпоративната отговорност да поеме глобалните предизвикателства и да вдъхнови другите.

Цялостната стратегия на българския телеком е колкото амбициозна, толкова и историческа за компанията. Положителното въздействие върху околната среда, природата и планетата е политика в "Нетера" от години.

През 2021 г. "Нетера" вече използва 100% чиста енергия за своите дейности, а до края на годината планира да постигне въглеродна неутралност. Следващите стъпки са да стане въглеродно негативна, като в бъдеще увеличава положителното си въздействие върху околната среда.

В своята решимост да постигне тези цели компанията прилага различни мерки за енергийна ефективност. Тя инвестира в модерни технологии за климатизация с по-ниско потребление на енергия в своите дейта центрове, в хибридни и електрически автомобили, в електронен регистър на документи без нужда от хартиени копия и отпечатване само ако е абсолютно неизбежно.

Телекомът планира да компенсира допълнително въглеродния си отпечатък чрез залесяване, рециклиране и преизползване на оборудване и всякакви ресурси за многократна употреба.

Компанията ще работи активно със своята мрежа от клиенти и доставчици, за да ги присъедини към тази мисия и да умножи ефекта. Една от стъпките е възможността клиентите на дейта центровете на "Нетера" да купуват електроенергия от възобновяеми източници.

"Нетера" вярва, че бизнесът има силата да промени света към по-добро. Споделяме една планета, отговорни сме към нейните ресурси!


"Нетера" - споделяме една планета, отговорни сме към нейните ресурси!

Устойчиви дейта център проекти

"Нетера" изгражда нов център за данни в София и разширява капацитета на SDC Столник

Центровете за данни на "Нетера" винаги са били сред първенците по иновации. Те генерират работни места, съдействат за развитието на цифровата икономика и стимулират растежа на бизнеса на глобално ниво независимо от неговия бранш и размер.

С експоненциалното нарастване на трафика от многобройните смарт устройства по света, Интернет на нещата (IoT) и големите масиви от данни търсенето на дейта център услуги се увеличава.

На своята 25-годишнина "Нетера" обяви, че инвестира в разширяването на капацитета на центровете за данни в столицата и в София-област. До края на 2021 г. компанията ще има нов дейта център в София - SDC 2. Той ще бъде изграден до вече съществуващия SDC 1.

SDC Столник, разположен на 25 км от летище София и уникален по своята същност проект, многократно увеличава капацитета си с оборудвани нови зали за колокация на апаратура, отговарящи на гъвкавите изисквания на малкия, средния и големия бизнес.

При спазването на мерки за енергийна ефективност и устойчиво използване на ресурсите дейта центровете под марката SDC осигуряват на своите клиенти и партньори непрекъсната бърза и сигурна свързаност без географски ограничения. Към това се добавят възможности за колокация на сървъри и оборудване, гъвкава клауд платформа, 24/7 техническа поддръжка, защитен достъп и управление на данните от всяко място и защита от DDoS атаки.
В своите дейта центрове "Нетера" предлага и модерно бекъп решение, комбинирано със защита срещу криптовируси. Сред най-големите предимства за бизнеса, който ползва дейта центровете на компанията, е глобалната мрежа на "Нетера". В нея са свързани хиляди клиенти и партньори на компанията от Европа, Азия, Южна Америка и САЩ.

Включете се и вие към глобалната мрежа на "Нетера"

Модерният бизнес се случва онлайн. Сега е моментът да разгърнете дейността си на глобалната сцена

Където и да се намират вашите нови клиенти, можете да се свържете с тях бързо, сигурно и надеждно чрез собствената международна оптична мрежа на "Нетера" и нейните 68 точки на присъствие в над 20 държави на 4 континента.

"Нетера" ви предлага високоскоростни защитени международни свързаности със скорости до Nx100 Gbps и трансгранични връзки към всички съседни страни, много добре развита мрежа на Балканите и връзки с Централна и Западна Европа, Русия и другите страни от CIS региона, Северна Америка и Южна Америка.
Телекомът има собствена оптична инфраструктура, с която свързва българско-румънската с българско-турската и българско-гръцката граница, за да ви осигури най-краткия маршрут за достъп до азиатски и африкански оператори.

Чрез различни партньорски споразумения мрежата на "Нетера" се простира широко в международен мащаб. Възможностите за глобална IP свързаност също за неизчерпаеми.

Ако се интересувате от пиъринг, "Нетера" е партньор и член на глобалната платформа за обмен на трафик NetIX. През нея получавате достъп до множество интернет борси и 8000+ маршрута през един порт, една връзка, един контакт и един договор.

NetIX ви свързва с над 30 други световни платформи за обмен на трафик и много облачни платформи с гарантирано качество чрез Ethernet базирана инфраструктура.


"Нетера" - споделяме една планета, отговорни сме към нейните ресурси!

Нов бекъп със защита от криптовируси

Услугата работи за всякакви устройства и операционни системи

Данните са най-чувствителната и ценна информация за всяка компания, а през последните години се наблюдава ръст на кибератаките над различни бизнес отрасли. Тези атаки вече се случват бързо, лесно и автоматизирано. В т.нар. дарк уеб съществуват услуги от типа "рансъмуер като услуга", "експлойт като услуга" и т.н.

За да отговори на тези съвременни предизвикателства, "Нетера" предлага на бизнеса бекъп услуга с включена защита срещу рансъмуер.

Нива на защита
Пакетът от услуги за бекъп на "Нетера" включва аварийно възстановяване, предпазване от рансъмуер и малуер, анализ на уязвимости и предложения за отстраняването им, URL филтриране, известия при заплаха, синхронизиране и споделяне на файлове, удостоверяване на автентичността на файловете с блокчейн технология, електронно подписване, сигурни архиви.

Предпазването на данните ви се гарантира на няколко нива.

Първото е проактивна защита (превенция), където се извършва оценка на уязвимостите, ъпдейт на остарели програми и системи, пач мениджмънт и конфигуриране.

Следва активната защита. Тя включва предпазване от малуер и рансъмуер, базирано на изкуствен интелект и машинно обучение, наблюдение на поведението на системата и автозащита.

Третото ниво е реактивната защита, която ви гарантира бърз автоматизиран бекъп, миграция и аварийно възстановяване.

Предимства
Данните ви се съхраняват в собствения дейта център на "Нетера" SDC София. Запазвате ги и ги синхронизирате бързо, без времезакъснения.

Бекъпът на "Нетера" работи с всякакъв тип платформи и операционни системи - физически сървъри, виртуални машини, обикновени работни компютри, Office 365 или G Suite работни станции, мобилни устройства и уебсайтове.

Можете да възстановявате бекъп от чист хардуер (bare metal) и да се възползвате от универсална съвместимост.
"Нетера" ви предоставя безплатни лицензи, за да тествате услугата за 30 дни.

Съдържание от "Нетера"

X