Мениджмънт

Служителите се страхуват "да се върнат към старото" след края на пандемията

Мария Динкова

Въпреки очевидните ползи от новите технологии, приложени от компаниите в началото на пандемията, много от служителите се притесняват, че техните организации ще се върнат към старото и ще се откажат от промените, веднага, след като ограниченията бъдат отменени, пише ITBrief.

Това показва ново проучване сред почти 4 хил. служители и бизнес лидери от 11 държави, чиито резултати са публикувани в нов доклад от The Workforce Institute към американската технологична компания UKG.

Според доклада 38% от запитаните вярват, че техните организации ще се върнат към стария начин на работа, колкото е възможно по-скоро. Но повечето от анкетираните (60%) биха предпочетели да продължат да се възползват от възможностите на технологиите, внедрени по време на пандемията.

Експертите от The Workforce Institute уточняват, че три са основните ползите, които носят въведените иновации, а именно: по-добро потребителско и клиентско изживяване, както и усъвършенстван процес за взимане на решения. Това се постига благодарение на увеличеното използване на мобилни приложения и решения за самообслужване.

Макар че повечето служители са доволни от скоростта и ефективността, с която организациите интегрират новите технологии в кризисната ситуация, повечето смятат, че тези промени е трябвало да бъдат направени по-скоро.

"Covid-19 преобърна с главата надолу работната среда и даде тласък на дигиталната трансформация за много кратко време", отбелязват от UKG.

"Някои организации просто се опитваха да оцелеят - и все още се опитват - но други процъфтяват. Една година по-късно компаниите виждат резултатите от своите усилия, насочени към дигитална трансформация. Затова сега е наложително да се създаде технологична пътна карта, която да им помага да продължат да се развиват през останалата част от 2021 и в бъдеще да бъдат в крак с тенденциите, така че не само да защитят своите печалби, но също така да отговорят на нуждите на своите хора и клиенти", допълват експертите.

X