Облачни Технологии

Microsoft представи софтуерен пакет за разработка на блокчейн

CIO Media

Microsoft представи софтуерен пакет за разработка на блокчейн в своята облачна платформа Azure, предназначен да осигури безпроблемна интеграция на технологията със SaaS продуктите и услугите на Microsoft и трети страни.

"Този пакет разширява възможностите на блокчейн моделите на нашите разработчици и платформата Azure Blockchain Workbench, която включва Azure услуги за крипто-мениджмънт, разпознаване на данни и мониторинг, API за съобщения в референтна архитектура, които могат да се използват за бързо изграждане на блокчейн базирани приложения ", коментира Марк Меркюри, главен програмен мениджър на инженерния екип на Microsoft за блокчейн.

От технологичния гигант заявяват също така, че софтуерният пакет за разработчици ще даде възможност на компаниите да получат бързо разпространение на споделените си записи и да изграждат за дни приложения, които преди биха отнели месеци.

 

Потребителите ще могат да интегрират работните процеси на блокчейн със съществуващи системи и приложения като използват Microsoft Flow и Logic Apps и да разширяват възможностите си с помощта на REST базирани API за разработка на клиенти, както и на API за съобщения за интеграция на системите.

Microsoft акцентира и върху предишни блокчейн проекти, в които участва, като създаването на прозрачни електронни записи за финансирането на веригата за доставки в Нигерия и осигуряването на проследимост на предлагането на храни в Обединеното кралство. "Когато моделите се превърнаха в добри практики, екипите ни идентифицираха нови начини Microsoft да помогне на разработчиците да стигнат по-далеч и то по-бързо", обяснява Меркюри.

В началото комплектът за разработка на блокчейн приложения ще се съсредоточи върху три основни възможности - създаване на свързващи интерфейси за мобилни клиенти, IoT, SMS и гласови системи; интегриране на данни, софтуер и медии, ситуирани извън блокчейн (видео- и текстови файлове, CAD файлове и т.н.); разгръщане на интелигентни договори и блокчейн бизнес мрежи.

 По-рано тази година, Microsoft обяви, че планира изпълнението на пилотен проект за платформа за дигитална идентификация, базирана на блокчейн, която ще позволи на потребителите да контролират достъпа до чувствителна онлайн информация чрез шифрован сървър за данни. Освен това, компанията проучва и възможностите за употребата на блокчейн за създаването на по-сигурни дигитални идентичности, които да подобрят защитата на личните данни в мрежата, сигурността и контрола на достъпа до тях.

 

 


X