Облачни Технологии

Облачните ERP системи извеждат бизнеса на следващото ниво

Мария Динкова

Съвременните ERP системи позволяват на компаниите на достигнат следващото ниво от своето развитие. Новите функции като облачните платформи и съвместимостта с SaaS увеличават значително възможностите и ползите от подобни решения. Ето какви са основните предимства на ERP системите и как те помагат на организациите да изпреварят конкуренцията.

Производителност - Спестявания - Гъвкавост
Основно предимство на ERP е, че може да автоматизира всичко: от електронното разпространение до контрола на инвентара. ERP решенията значително намаляват въвеждането на ръчни данни, така че вече не се изискват повтарящи се задачи. Тази гъвкавост повишава производителността на вашия бизнес, премахвайки необходимостта от други решения. Една правилно избрана ERP система работи във всяка индустрия, от самото начало или с допълнителни функции и персонализиране по-късно.

Сътрудничество - интеграция
ERP гарантира безпроблемно сътрудничество между различни отдели в рамките на една компания, които трябва да работят в тясно сътрудничество помежду си, за да постигнат успех. В случаите, когато се изисква бързо вземане на решения, ERP осигурява директен достъп до данни от всички отдели, позволявайки правилното решение. Тази цел се обслужва и от факта, че актуализираните данни могат да бъдат споделяни и достъпни директно от всички, които се нуждаят от тях, независимо дали са в продажби, маркетинг, склад или счетоводство.

Технология и функции
Софтуерът като услуга (SaaS) се превръща в предпочитан метод за повечето фирми, тъй като им позволява да изберат абонамент, вместо да правят висока първоначална инвестиция. В допълнение, благодарение на последните разработки в областта на ERP технологиите, фирмите могат да използват специфични характеристики, като разширени възможности за CRM или усъвършенствано управление на документи, като просто добавят модул SaaS към съществуващата си система. Освен това, ERP системите предлагат обширни облачни приложения, които рационализират бизнес процесите, като контрол на рекламните места, CRM и т.н.

Мобилност
Без значение къде е всеки служител, ERP позволява на персонала да работи от компютрите, лаптопите, таблетите или смартфоните. Когато сте на път или на среща извън офиса, това решение ви помага лесно да си сътрудничите с останалите, като винаги сте свързани.

Управление на взаимоотношенията с клиенти
Независимо от типа бизнес, B2B или B2C, CRM е ключово средство за успех. Тук се прилага основният принцип, че удовлетворението на клиентите води до много желаната лоялност, като същевременно внася нови клиенти. ERP предлага на вашия персонал директен достъп до всички аспекти на управлението на клиентите - от актуализирани записи на имейли, обаждания и други съобщения до пълната история на покупките за всички клиенти. Това е този пряк достъп до цялата информация, която ще даде възможност на персонала на компанията да предоставя бързи услуги на клиентите.

X