Облачни Технологии

QNAP оптимизира изживяването в облака

CIO Media

Иновативните решения на QNAP: QuTScloud и HybridMount променят изцяло изживяването в облака, улеснявайки начина, по който се използват, управляват и споделят данните.

Ползите от QuTScloud
QuTScloud представлява облачно оптимизирана версия на операционната система QNAP NAS. Можете да я инсталирате в предпочитания от вас публичен облак, като тя ще ви позволи да разполагате с всички предимства на познатата ви мрежова система за съхранение, но без да се налага да купувате специфичен хардуер или да осигурявате сложна поддръжка на облачната среда.
 • Бърза инсталация - Решението може да се инсталира само с няколко клика, а след това всички NAS услуги могат да бъдат достъпвани от всяко място по света.
 • Плащане за услуга - С QuTScloud можете да разширите своето облачно пространство за съхранение спрямо нуждите си. Например можете да изберете твърд диск с голям капацитет или SSD диск с голяма производителност.
 • Оптимизиране на данните в облака - Съществуващи данни в облака могат лесно да бъдат използвани от NAS с цел получаване на по-голяма стойност от тях.
 • По-лесно управление - QuTSclou улеснява управлението на мултиоблачни среди и използването на отделните услуги като съхранение, резервно копиране, сътрудничество и много други.
 • Свързаност - QuTScloud позволява да се въведе автентикация за индивидуални или групови потребителски профили, да се създаде защитена VPN връзка, както и да се разпредели пространството за съхранение между отделните екипи.
 • Сигурност - QuTScloud поддържа моментални снимки (snapshots) за защита на облачните данни. Чрез тази функционалност лесно се създават множество версии на тези снимки за бързо създаване на резервни копия и възстановяване оттях.
 • Подобрена ефективност - Чрез търсачката Qsirch можете бързо да намирате файлове, а App Center дава възможност да инсталирате различни приложения.
Напълно ново хибридно изживяване с HybridMount
HybridMount представлява система за съхранение в публичния облак, която лесно може да се инсталира в NAS устройство, осигурявайки почти неограничено капацитет за съхранение и бърз достъп. Без значение към кой облак се свързва NAS устройството, можете удобно да използвате приложенията на QTS за управление и редактиране на файлове.
 • Услуги за облачно съхранение - HybridMount поддържа редица услуги за облачно съхранение, включително файлово и обектно базирано. Можете да инсталирате отдалечени устройства (като NAS или сървъри). Това позволява гъвкаво да се разширява капацитетът на NAS, като същевременно се използва един интерфейс за управление на файловете в NAS, в облачното съхранение и отдалечените устройства.
 • Локалното кеширане - Чрез локално кеширане и запазване на файловете в HybridMount Cache Volume в NAS се гарантира минимално забавяне, а скоростта на достъпа е почти като при локалните мрежи.
 • QTS приложенията - Чрез инсталиране на облачно съхранение в NAS устройство можете гъвкаво да увеличавате своето пространство за съхранение, а също така използвате QTS приложенията за лесно управление и разглеждане на базираните в облака файлове.
 • Намаляване на разходите чрез синхронизация между множество точки - Компаниите могат да използват HybridMount в различни офиси и да свържат отделните NAS към една и съща облачна система за съхранение. По този начин те ще осигурят синхронизация на файловете и винаги ще разполагат с най-новата им версия. Когато локалното кеширане е активирано в NAS, колеги в различните локации ще имат бърз достъп до същите облачни файлове през LAN връзка. Това може да помогне не само да се намалят разходите, но и да се постигне по-голяма ефективност и производителност.
Съдържание от "Перси"

X