Спонсорирано Съдържание

HP представи иновации, с които подсили своето портфолио

CIO Media

На своята годишна Глобална Партньорска Конференция в Лас Вегас HP представи нови HP BladeSystem, HP Converged Storage и HP Networking решения, както и услуги от HP Services, които ускорява възвращаемостта от ИТ инвестициите и дават възможност на клиентите да пренасочат ресурси от операции към иновации.

Основните течения в ИТ индустрията, в това число облака, Big Data, социалните медии и мобилността, прибавиха нови предизвикателства пред ИТ мениджърите в опитите им да отговорят на очакванията на клиенти, партньори и служители, докато балансират между целите на ИТ и целите на компанията в рамките на ограничен бюджет.


HP, inovation“В HP първи разработихме концепцията за конвергираната инфраструктура и ние първи я предоставихме,” посочи Дейвид Донатели, изпълнителен вице-президент и директор на Enterprise Group към HP. “Но ние не се осланяме на предишните си постижения, продължаваме да правим нововъведения и да разширяваме портфолиото HP Конвергирана инфраструктура, за да осигурим ползите, които нашите бизнес и правителствени клиенти очакват от нас.”, допълни още той.


Новият HP BladeSystem представлява пробив в разчетите за центровете за бази данни.


Виртуализацията предлага значителни ползи за организациите. Според Gartner през 2016г. 82 процента от сървърното натоварване ще бъде виртуализирано, което може да увеличи сложността и оперативните разходи за управление.

Иновации на HP ускоряват преминаването към модерна архитектура за съхранение на данни. Непредвидимото увеличаване на данните и изискванията към изчислително натоварване карат клиентите да ъпгрейдват утвърдените сторидж архитектури. Този преход – от традиционни към модерни, мащабируеми архитектури – представлява бизнес възможности за милиарди за дистрибуторските канали.

До 2016 две трети от служителите ще притежават смартфони и 40% от работната сила ще бъде мобилна. Досега обаче традиционната инфраструктура изисква две отделни мрежи, които да обслужват жичната и безжичната свързаност, което в резултат означава повишена сложност и рискове за сигурността. Иновациите на HP предоставят пълно решение за BYOD (Bring Your Own Device) мрежово свързване (свързване с външни потребителски устройства).

През лятото предстои премиерното клиентско събитие за Северна и Южна Америка - HP Discover, което ще се проведе на 11-13 юни в Лас Вегас.


X