Спонсорирано Съдържание

Experian въвежда нов стандарт при аналитичните решения

CIO Media

Experian разработва нов модел за предлагане на аналитични решения, който да позволи на малките и средни компании да имат достъп до услуги, които досега са ползвани от големи банки и корпорации. Това ще доведе до разширяване на пазар на услуги, които компанията предлага, с въвеждането на нов сегмент. Предоставянето на Software as a Service (SaaS) ще се тества и конфигурира от екипите на Experian в България.

„Бизнесът се развива и днес виждаме, че малките и средни предприятия искат да имат достъп до работещи инструменти за взимане на решения, за да се конкурират с големите играчи в съответния сектор. В същото време, те не искат или не могат да правят големи инвестиции, затова им трябва нещо извън стандартните решения, което да бъде достатъчно ефективно“, – сподели Ейми Шалфен, глобален директор Обслужване и доставка на аналитични решения в Experian. 
SaaS е модел от типа еднo-към- много, където Experian ще хоства софтуера и ще го предоставя на клиентите през интернет. Екипът в българския офис ще тества новото решение, като проектът стартира на 1 юли. Процесът ще включва писане на сценарии и автоматизация. Ще се използват технологии като Cucumber, Gherkin и Selenium.
„Има няколко предизвикателства, но в екипите ни работят специалисти, които обичат да излизат извън границите на комфорта, за да създадат нещо ново“, – коментира Милен Стефанов, старши QA инженер в Experian.
Освен тестването на приложението, в България ще се прави конфигурирането на софтуера.
„Това наистина е една нова технология, която ще трансформира пазара на аналитични решения и в бъдеще ще стане стандартен модел за работа в индустрията“, – каза Александрина Гиндева, мениджър Бизнес анализи в Experian.
Технологията SaaS помага и за разгръщане на иновациите, като улеснява доставянето на подобрения на продуктите чрез непрекъснато разработване на софтуер на една обща платформа.


X