Дигитализация

100% дигитализация: интернет банкиране за бизнеса

CIO Media

Дигитализирането на бизнеса в България плахо набира сила в различни сектори и по отношение на разнообразни дейности. Компаниите ежедневно получават все повече предложения за умни решения, софтуер и технологии. Но достигнала ли е дигитализацията, и в каква степен, един от най-важните и неизменни процеси за всяка компания - управлението на фирмените финанси? И още, какво може да донесе тя?

Иновацията е тук

Бъдещето на плащанията вече е реалност. Сметките, картите, изплащането на заплати, издаването на платежни бизнес карти и останалите обичайни дейности, които засягат разплащанията, вече могат да бъдат 100 % дигитални. Това означава да бъдат достъпни за администриране и активно ползване 24/7, през мобилен телефон, през таблет или компютър, без да има нужда от посещенията в банкови офиси. С други думи, дигитализацията е факт и тя дава възможност да се спестява много време.

Какви са предимствата?

Предимството да откриеш сметка за минути, комфортно, без напускане на офиса, вече може да се изпробва и да се използва от всяка компания в България, независимо дали е регистрирана преди дни, или вече е развит и проспериращ бизнес.

Едно такова напълно дигитално решения за управление на фирмените средства е iCard for Business. Достъпно е онлайн на адрес www.icard.com.

Бъди в реално време

По-голямото удобство и спестяването на време не изчерпват предимствата на новите дигитални платежни решения. Ключово преимущество е тяхната инстантност, или възможността сам да извършиш операции с незабавен ефект и с един клик. Ако се доверите на дигитална сметка, с нея ще получите достъп до онлайн платформа и мобилна апликация. С тях ще можете за секунди сами да си откривате допълнителни сметки във валута по избор, да прехвърляте средства между тях, както и да изпращате инстантни преводи (заверяват се по iCard сметката на получателя незабавно) до Ваши контрагенти, независимо къде в Европа се намират. Само с няколко натискания на мишката, ще може да заявявате издаването на дебитни бизнес карти за всички фирмени разходи и служители в компанията, за които са нужни такива.

Удобството и контрол

Едно от най-неустоимите удобства е проследяването движенията по всички карти и сметки в реално време, но и възможността за отключване и заключване на бизнес картите за различни типове операции. Например, ако бизнес разходите ви са свързани само с онлайн разплащания, то може да забраните плащанията на ПОС терминал и тегленето на средства на АТМ.

Избери конкурентна преднина

Дигиталните платежни решения имат изключителна конкурентна преднина и по отношение на месечните и годишни разходите за поддръжка и цените на платежните услуги. Това е възможно благодарение на природата на тези приложение. Изцяло онлайн предлагането и предоставянето на услуги, т.е. липсата на разходи за наем на офиси и служители.

На пазара има онлайн бизнес сметки, които имат фиксирана такса от 1.00 EUR за SEPA превод, независимо от сумата, която се трансферира, както и изключително ниски цени за излъчване на международни преводи в други валути. Може да се възползвате от нулеви такси за откриване и поддръжка на допълнителни фирмени сметки, напълно безплатни преводи между компании в рамките на платформата, нулеви такси за входящи трансфери и др.

Множеството ползи на дигитализацията на плащанията, достъпността на услугите, бързината им и оптимизацията на разходите са реализирани и работещи в бизнес решенията като iCard for Business. Очаква се те да намират все по-широка употреба и да се радват на нарастващо търсене поради безспорните си предимства.

iCard for Business е продукт на Айкарт АД (www.icard.com) - лицензиран издател на електронни пари (изх. № БНБ-4703-5081/25.07.2011 г.), който е под надзора на БНБ и оперира на територията на всички страни на Европейската икономическа зона.

X