Проекти

Известни са победителите в конкурса "Наградите на БАИТ за 2011 г."

CIO Media

На специална церемония, която се проведе на 26 януари 2012 г. от 19.30 ч. в Зала „Мусала” на Хотел „Хилтън”, БАИТ  връчи годишните си награди за значим принос в развитието на информационните и комуникационни технологии за 2011 г.

Списък на наградените по категории:

- Студентска разработка:  На екип в състав Герасим Григоров, Иван Казанджиев и Александър Зарков от МГУ „Св. Иван Рилски”;
- Образование: Мими Виденова, Учител по Информатика и ИТ в 73 СОУ «Владислав Граматик»;
- Образование: Училище по роботика „Robopartans”, София;
- Журналистически принос - Печатни медии: Анелия Стоянова, списание CIO;
- Журналистически принос - Радио и телевизия: Димитър Анестев, bTV Media Group;
- Журналистически принос - Интернет издание: Асен Георгиев, в. Капитал;
- Публична администрация: Областна администрация Сливен;
- STARTUP компания: Нимеро ООД, София;
- Бизнес иновативност: Гаранционен фонд;
- E-business: АБАТИ АД, София;
- Мобилно решение: Списание „Мениджър”;
- Експортно ориентирана компания: Интерконсулт България ООД, София;
- Корпоративна и социална отговорност:  САП Лабс ЕООД;
- Специална награда: Петър Недевски, бивш дългогодишен директор на Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов”, София.


Наградите на БАИТ се възстановяват след три годишно прекъсване. Последното връчване е било през 2008 г. Новият момент е увеличеният брой на категориите и възможността да участват компании, които не са членове на БАИТ.

Целта на променения формат е да се отдаде дължимото на всички личности, институции и компании, които със своя професионализъм, иновативност и активна гражданска позиция са дали своя принос за развитието на информационните и комуникационни технологии през 2011 г.

Конкурсът тази година беше обвързан и с благотворителна кауза. Той подкрепи благотворителната инициатива на Сдружение „Приятели на хора в неравностойно положение”. По време на церемонията бяха изложени за продажба картини на художника Цветан Кацарски. Средствата от продажбите са предназначени за обзавеждането на грънчарска работилница и кухня, където хората със специални нужди, чрез арт и трудова терапия, ще могат по-лесно да се интегрират в обществото.


X