Проекти

SAP купува доставчик на решения за е-търговия

CIO Media


SAP обяви, че ще придобие доставчика на облачни решения за електронна търговия Ariba за 4,3 милиарда долара. Сделката е единодушно одобрена от борда на Ariba и се очаква да бъде затворена през третото календарно четиримесечие тази година след регулаторните и акционерни одобрения.

Ariba ще подсили мястото на SAP на пазара на облачен софтуер. Компанията стратегически се развива в тази посока, като покзателно за това скорошното придобиване на SuccessFactors – компания, фокусирана върху приложения за човешки ресурси.

Ariba, която през 2011г. отчете 444 милина долара приходи, има 2600 служители. След приключване на сделката SAP ще консолидира всички свързани с облака активи под ръководството на новата фирма, която ще оперира като независимо дружество. Главният изпълнителен директор на Ariba Боб Калдерони ще бъде номиран за глобалния управляващ борд на SAP.

Мрежата на Ariba тази година ще достигне над 1 милион компании и възможността за ръст в тази сфера е голяма, отбеляза Бил МакДермот, изпълнителен директор на SAP, по време на конферентен разговор с медии и анализатори. Технологичният гигант планира да запази системата на Ariba отворена за други платформи, като не е необходимо клиентите да работят с решения на SAP, за да използват тези на Ariba.

IDG News Service


X