Проекти

Гражданска въздухоплавателна администрация пусна 35 е-услуги

CIO Media

администрацияНад и 6 000 служители и 185 организации от авиационния сектор могат да подават  електронно заявления за издаването на лицензии, свидетелства, удостоверения и одобрения. Това заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров по време на пресконференция за представянето на резултатите от проект на Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ (ГВА).

В момента почти всеки от тези потребители трябва да посещава поне 2 пъти сградата на администрацията в София, за да подава заявления на хартия и да получава издадените документи, без които не може да упражнява съответната дейност, обясни Георги Тодоров. Той добави, че подаването на документи  по електронен път, ще спести време и разходи както на  индустрията, така и на администрацията.

В рамките на проекта е изградена Единна информационно-комуникационна система, която обхваща предоставянето по електронен път на повече от половината административни услуги на  ГВА, се казва в съобщение от пресцентъра на МТИТС.


X